Merhaba arkadaşlar.

Videonti 2 ile ilgili son eklemeleri bitirmek üzereyim. Kısmet olursa 1-2 güne asıl duyurusunu yapmayı planlıyorum. Çıkış tarihi ile ilgili çok soru geldiği için buradan bir bilgilendirme yapmak istedim.

Öncelikle 1 aydan fazla bir süredir yeni versiyonu kullanan herkese çok teşekkür ediyorum. Yapılan geri dönüşler ve istekler/fikirler gerçekten çok önemli. Bu versiyona yetişmeyen birkaç istek kaldı. Onları da kısa bir süre sonra ara güncellemelerle eklemek istiyorum.

Bu versiyonda neler var?

- Hareketli arka plan (gif ve mp4) önizlemesindeki sorun giderildi. Arka plan için kullanılan dosyadan sabit 1 kare alınıp önizlemede kullanılıyor. Asıl render işleminde ise olması gerektiği gibi hareketli olarak işleme alınıyor.

- Hızlandırma yapıldığında çalışmayan bazı render seçenekleri vardı. Bu sorun giderildi.

- Videonun FPS değerini değişebilme özelliği eklendi.

- Her videoya aynı arka planı seçmek istemeyen kullanıcılar için "Arka Plan Klasörü" seçeneği eklendi. Render arka planları (png, gif, mp4) bu klasörden sıra ile alınıp listedeki videolara atanıyor.

- Arka plan üzerine konulan Video'nun büyüklüğünü elle ayarlama özelliği eklendi.

- Video'nun şeffaflık ayarını yapabilme özelliği eklendi. Bu sayede arka plan ile iç içe geçme şansı sağlandı.

- Video'nun etrafına istenilen renk ve kalınlıkta çerçeve koyma özelliği eklendi. Ayrıca bu çerçevenin şeffaflığı da ayarlanabiliyor. Arka plan ile video arasında ayıraç görevi görüyor ve izlenme kalitesini arttırıyor.

- Video üzerine eklenen filtreler için de şeffalık özelliği eklendi.

- Fotoğraflar ve müzik dosyaları ile slayt oluşturma özelliği eklendi. Henüz yeni ama gelişmeye çok açık. Bu bölüm ile ilgili çok güzel fikirler var. En kısa sürede güncellenecek.

- Perspektif görüntü ile ilgili çalışmalar tamamlandı. İçime en çok sinen eklemelerden biri oldu. Konunun sonunda örnek videolar mevcut.

Bu versiyonda neler yok?

- Video'nun sadece belli bir kısmının sesini silme.

- Video üzerine ekstra ses ekleme.

Şu an hatırlayamadığım ama notlarımda olan birkaç istek daha var. Kısa aralıklarla güncellemeler çıkartıp onları da tamamlamak istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim.