Merhabalar.

Mobil oyunun sıfırdan kodlanması mı yoksa dışarıdan satın alınması mı konusu projenize göre çok değişken bir cevap alabilir. Örneğin "Benim çok orijinal bir fikrim var" diyorsanız muhtemelen Codecanyon gibi sitelerdeki hazır projeler pek ihtiyacınızı karşılamayacaktır.

Eğer fikriniz belirli derecede bir oyun türüne yakınsa bu sefer karşınıza birkaç ihtimal çıkıyor. Örneğin Subway Surfers tarzı bir oyun yapmak istiyorsunuz diyelim. Fiyatlarını birim bazda düşünün, tamamen bitmiş bir projeyi grafik değişimi ile birlikte 150$'a alabilirsiniz. Ancak Unity Asset Store'da da hazır bir infinite runner altyapısı 25$ civarında bulunabilir. Örneğin grafikerseniz, grafikleri kendiniz değiştirecek kadar Unity öğrenmeniz çok zamanınızı almaz.

Kısaca oyunun üretimi kısmını tamamen sıfırdan yazmak ve dışarıdan almak olarak düşünmek zorunda değilsiniz. Sizin uzmanlık alanınıza göre de orta noktayı bulabileceğiniz bir sürü alternatif yöntem çıkabilir.

Tabii bu oyunun üretim aşaması. Üretimden sonra asıl sıkıntı insanlara oyununuzu tanıtıp indirtmek. Şu an bile çok fazla oyun marketlerde bir nevi çürüyor. Öne çıkmak için her türlü bütçe gerekiyor. Yani aslında işin bu noktasında benim de pek bir fikrim yok