Merhaba;
Arkadaşlar konuyu aşağıdaki gibi açıklamak istiyorum.
Android üzerinde çalıştırmak için;
Örneğin; Belediyede çalıştığım için belediyeden örnek vermek istiyorum. Belediye otobüslerine ait bir durakta beklediğimi düşünelim. Otobüs beklerken, 16:30 da gereken otobüs geçmedi ve ben bunu belediyede ilgili birime uygulama ile göndermek istiyorum. Duraklarda saatler mevcut.
Mesela "A" durağında saat 16:35 oldu otobüs geçmediği için yada beni görüp almadığı için uygulamayı açıp ilgili saatle durağın resmini çekebilmeli ve çektiğim fotoyu uygulamadaki kayıtlı olan birimlerden ilgili birimi seçip mesajımıda yazarak gönderebilmeliyim. Gönderdiğim foto, açıklama benim resmi çektiğimde bulunduğum konum bilgisiyle birlikte ilgili birimin sistemine düşmelidir. Bunun gibi bir uygulama yapmak-yaptırmak istiyorum.
Bunu şu şekilde de düşünebiliriz.
Örneğin Elektrik Direklerine Aydem bakıyor. ve bulunduğum bir bölgede direkte bulunan aydınlatma çalışmıyor. Ben bunun resmini çekip o anki konum bilgisini otomatik eklemeli ve benim yazacağım metinle ilgili kutudan seçeceğim birime bunu gönderebilmeliyim. Benim gönderdiğim bu bilgiye istinaden alan birimde tekrar bana ulaşmasına gerek kalmadan şu konumdaki direkte bulunan aydınlatma çalışmıyormuş diyerek görevlendirmesini yapabilmelidir.
Bu veya buna benzer bir uygulama varsa yada yapılırsa maliyeti hakkında açık bilgi verirmisiniz.
İyi çalışmalar.