Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğiniz kontrolcüler tarihi eser artık.

Bir zamanlar sandforce fırtınalar estirmişti ama artık o devir kapandı.

Bütçe müsaitse kullanım amacına göre samsung 850 serisi tercih edilebilir. Ev kullanımı için 850 evo, daha profesyonel kullanımlar için 850 pro serisi uygundur.

Samsung kendi kontrolcü ve nand belleklerini kullanıyor. Ssdlerin zaten birçoğu kağıt üzerinde 500-550 mb/s hızlar verir. Fakat bu hızların tek başına bir önemi yoktur, bu hızlar sadece büyük dosya okuma-yazma yaparken görebileceğiniz hızlardır. (ki bu hızlarıda genelde test programlarında görürsünüz, dosya kopyalama yazmada daha düşük sonuçlar görülebilir) Günlük kullanımda bu hızların önemi yoktur. İşletim sistemi çalışırken, internette dolaşırken, programlarla uğraşırken 2k-4k ufak dosya yazma-okuma işlemi yapılır, disklerin ufak dosya okuma-yazma hızları daha düşüktür. (20 mb/s-140 mb/s arası) Bu hız sata kontrolcünüz ve ssdnin kontrolcü, nand bellek ve üretim teknolojisine göre değişir. (Sata disklerde bu hız 1-2 mb/s dir)

Ssd kontrolcüsü, nand bellekleri ayrıca ssd'nin kullanım ömrü açısındanda önemlidir. Yani ssd alırken sadece kağıt üstündeki okuma-yazma hızlarına bakmayın, bunlar pazarlama amaçlı değerlerdir. Ssd konusunda asla ucuza kaçmayın, ucuz ssdler kiloyla satılan kontrolcü ve nand belleklerle toplanmış marka basılmış ssdlerdir, ya performans alamassınız yada 3-5 ay sonra elinizde kalır.
çok teşekkür ederim hocam bilgilendirdiniz beni.

Satın alma konusunda n11, hepsiburada vs sitelerden almayı önerir misiniz? Yoksa yetkili satıcılarından mı almalıyım. Öneriniz nedir?