Türk firmalarıyla çalışmak hiç mantıklı değil gerçekten buna iyice karar verdim. Kimin ne zaman neci çıkacağı belli olmuyor.
Vergi konusunda da devletin kıbrısta faaliyet gösteren firmalardan vergi alacağına, Türkiye`de faaliyet gösterenlerden almaması gerekiyor. Çünkü hadi Kıbrısda faaliyet gösterene engel oldun, godaddy, moniker falan onları ne yapacağız ?
Bazı sektörlerde kdv muafiyeti uygulanması şart,
Domain satışı,
Epin satışı
gibi online teslimatlı ve aynı zamanda yurtdışından da alınabilen işlerde kdv alınmaması gerekiyor. Sadece domain firmaları değil epin satan firmalarında alayı Kıbrıs merkezli. Çünkü bunu yapmak zorundalar, yapmazlarsa satışları çok çok büyük şekilde düşer, fiyatlar artacağı için. Devlet kdvyi almazsa batmıyor çünkü diğer vergi kalemlerini alacak zaten.
Konu ile alakasız ama konu altında çok fazla vergi lafı geçtiği için yazmak istedim.