ne kadar saçma sapan bir ülke, Hukiki bir boşluk ! Kapıda ödeme çıkalı 3 seneyi geçiyor. Lakin bizim adaletli hukuk sistemimizde bu boşluk bir türlü giderelemiyor. Abicim internetten siparişi veren kişi riski alacak kişidir. İade hakkı vardır kabulümüzdür, ama g*tünü kaldırmayıp ayağına kargo getiren kişi beğenmezse veya iade etmek isterse, o kargo parasınıda ödemeli fatura masraflarınıda ödemeli !! mağaza alışverişlerin de herhangi bir kesinti olmadan iade edilmeli. Yapılması gerekenler basit, kontrollü teslimat olsa ne olacak ? adam firmayı zarar uğratmak istese geldi beğenmediğim bahanesiyle geri gönderip tekrar sipariş verecek. Ürünler kontrol edilse de edilmesede kargo bedellerini kargo firması tahsil etmeli,almayanlara tutanak tutmalı.. Ürün yanlış,hatalı vs. geldiyse alan kişi hiç bir şekilde bedel ödemeden iade etmeli. Yani düşünün biz 2 dakikada oturup kendimizce çözüm üretebiliyoruz, Koskoca savcılar hukuk adamları çok değil bir kaç gününü bu konuya verse sizce çözümü bulamazlar mı ? yazık. Üzülüyorum genç girişimcilerin heveslerinin kırılmasına, Alın teri dökenlerin terlerinin yerde kalmasına üzülüyorum. Bu sahtekar dolandırıcıları çözmek için çok kısa operasyonlar düzenleseler, 2 haber yapsalar dolandırıclar yakalanıyor diye bu problemide çözücekler ama. neyse susuyorum kime şikayet etmeliyiz bu durumu nasıl düzeltmeliyiz çözüm yolunu bilen varsa lütfen yorum yazsın.
yazdıklarında haklısın, çözüm yolu olarak kapıda ödeme yöntemini bırakıcaksınız yada kapıda ödemede iptal vs. masraflarını hesaplayıp müşteriden garanti amaçlı ilk 10 20 tl ücret alınıcak eğer ürünü alıp beğenmez ise iade ederken bütün ücreti iade edersiniz ancak ürün gidip geri gelirse size yani alınmazsa 10 20 tl sizde kalmış olur ancak tam ayrıntılarını bilmiyorum sözleşmede vs. bir şekilde yer verilmesi lazım sanırım avukata danışırsınız