ilk önce ösym şifresiyle ösym'nin sitesindenden kayıt işlemlerini yapıyorsunuz daha sonra gerekli ücreti yatırıyorsunuz. Şifreniz yok ise ösym bürolarından şifre almanız gerekiyor.
şöyle daha önce girmiştim sınava e devlet sayesinde girdim formu doldurdum
Önce başvuru yapıyorsun eskiden kayıtlı sistem olduğu için teyit ediyorsun girmek istediğin merkezleri felan seçiyorsun bunları yapmak 4 adımlı işlemden sonra yukarıda ödeme yap diyor halkbankın sistemine yönlendiriyor senden sanal kart yada kredi kart vs bilgilerini istiyor karttan 55 lira çekiyor sonra sisteme tekrar bakıyorsun başvvurun tamamlanmış oluyor 5 dklık işlem hepsi sürmüyor
şöyle yani ben girdim ösym ye orda e devlet ile bilgilerimi getirdim ön başvuru formunu doldurdum şimdi 55 lira yatırsam yeterli olacak dğeilmi şifre falan almama gerek yok yani ? dediğin gibi girdim fotoğrafım falan hepsi çıktı iler ileri yaparak seçenekleri işaretledim form dolmuş oldu
Eğer ilk başvurunsa sanırım okuldan yapman gerekiyor çünkü resim vs. çekiliyor ve okulda internet şifreside veriliyordu. Ben 2 sene önce böyle yapmıştım şimdide elimde şifre olduğu için internetten yaptım.
Eğer şifren varsa ösymnin sitesinden başvuru yapıyorsun daha sonra yine ösymnin sitesinden veya atmlerden vs. bankamatik kartıyla ödeme yapıyorsun.
işte şifresiz e devletle girdim foto falan herşey çıktı doğru yaptım o zaman galiba yani formu doldurdum şimdi bankaya 55 tl yatırmam gerekecek heralde