Öncelikle geçmiş olsun, rabbim hayırlı işler nasip etsin. 2 yıldır al - sat (aracı) konumunda uğraşıyorsan zaten müşterilerin talepleri, destek konusunda vs bilgi ve tecrübe sahibi olmuşsundur. 2010 yılında bir gazla girdiğim, kazasız belasız 2013'te çıktığım hosting sektörü ile ilgili birkaç tecrübe de ben yazayım istedim müsadenle.
- 7/24 tek kişi ile yapmak bu işi cidden çok zor. Özellikle genel bir sorun olduğu zaman müşterilerinle ilgilen, bilgi ver aynı zamanda işi düzeltmek ile uğraşmak beraber olunca sıkıntı olabiliyor.
- Mesela kendi açımdan artı olarak gördüğüm bir faydası gecenin bir yarısı 5 dklık iş için uykudan kalkıp sonra tekrar uyumayı öğreniyorsun.
- Günün her anı yanından bilgisayarı eksik etmemeyi öğreniyorsun. Tatil falan yok yani.
- Sorunlu müşteriler ile sorunsuzca iletişim kurmayı öğreniyorsun.
- Benim gibi yaptığı işte kıl olan birinin burnundan kıl aldırmayan biri seve seve ağda yaptıran biri haline geliyor.
- Sorunlar hiç bitmiyor, ama üstesinden gelindiğinde birde müşteri memnun edildiyse alınan lezzet hiçbirşeyde yok.
- Nankör müşteri dolu, hizmetini net tanımlamalısın. Ekstra için ekstra ücret al sonra yıl sonunda ücretsiz yaptığın işler ücretli yaptıklarının birkaç katı çıkınca moralin bozulur.
- 10 lira verip sunucuyu satın aldığını sanan tipler bolca var. Dikkat etmek lazım.
- En ufacık şeyde forumlara konu açan arkadaşlar en tehlikelisi. Bu arkadaşlar sana ulaşmadan önce forumlara gidiyor. Açık ve net şekilde forumlardan destek vermediğini iletişim veya destek sisteminden ulaşmalarını sağla.
- Skype vs kullanma. Faydası olabilir ama uzun vadede sağlıklı bir sistem değil. Onun yerine telefon. Kurumsallaşma yolunda gidiyorsan 0850'li bir santral alman çok daha iyi. Bunu birde whmcs bağlarsan net herşeyi görüşme kayıtlarınla görürsün.
Yeter heralde şimdilik bu kadar
Allah yar ve yardımcın olsun.