Merhabalar,
Bu konuyu bir tasarımcı olarak değil, aksine daha önce yarışma başlatmış biri olarak gözlemlerimi aktarmak amacıyla açıyorum.
Biliyorsunuz ki yarışma konularına yorum yapmak konusunda bir yasak yok. Bu durum sebebiyle yarışmaya katılmayan kişilerin yarışmaya katılınan çalışmalara yaptıkları yorumlar yarışma sahibini oldukça manipüle edebilmekte. Bazı çalışmalara tasarım sahibinin arkadaşları özellikle bu amaçla yorum atmaktalar.
Hatta benim yaşadığım bir başka durum: açtığım yarışmaya katılan bazı kişiler bana mesaj atıp samimiyet kurmaya ve başkalarının yaptıkları tasarımların gözümde itibarını düşürmeye çalıştılar. Bunu çabalayan kişiler bende antipati uyandırdı ama bu herkese böyle bir etki yapacak diye bir durum yok.
Bu gibi durumlar nedeniyle yapılan yarışmaların her zaman adil bi ortamda gerçekleştiğini düşünmüyorum.
Şahsi önerim: Yarışma konularına yalnızca katılımcıların yorum yapabilmesine izin vermek, yarışmayla alakası olmayan kişilerin yorum yapmasını yasaklamak. Eğer bu kategori için beğeni sistemi de kaldırılabilirse daha da iyi olacağını düşünüyorum.
Burada önemli olan yarışmayı düzenleyen kişinin yapılan çalışmalardan birini kendisi beğenmesi. Başkaları "Çok mükemmel bir çalışma" vb. yorumlar atarak(ki bu yorumlar çoğu zaman çalışma sahibinin arkadaşları tarafından atılıyor) veya çalışma sahiplerinin beğeni kasmasıyla yarışma sahibini manipüle etmesinin önüne geçmek bence çok önemli bir konu.
Forum yöneticilerine arz ederim.
@RHSBILISIM @Yeniceri