[QUOTE=azmican;1071830283]
Öncelikle şuraya bir dipnot geçmek lazım. Voxility IP'lerinde yurtdışından downloadlarda ciddi bir limitleme söz konusu. Bazı müşterilerin şikayetleri üzerine download yapacakları zaman voxility olmayan bir IP'yi geçici olarak kullandırdığımız oluyor. Sizin probleminiz bundan kaynaklı olabilir. Yurtiçi trafiği voxility'e uğramadığı için 700-800 mbit ları görürken voxility üzerindeki IP'lerde 5 mbitin üzerine çıktığımızı pek görmüş değilim. Ayrıca IP'ye ping atmanızla ilgili durum vlanlama ile ilgili bir durum sanırım. Genelde aynı kabinde IP' sub /24 olarak kullanırken router'de sapıtmalar oluyordu. Herkese statik vlan yapmaya başlayınca bizde ilgili problem kalmadı. Konuyla ilgili teknik net birşey söyleyemiyorum anack ARP ile MAC arasında birşey olduğunu düşünüyorum.
ARP ile MAC arasında bir sıkıntı olsa , işletim sistemi değiştiğinde speedtest den çıkan sonuçlar hemen hemen aynı olması gerekiyor , sunucuya windows kurulduğunda speedtest sonuçları hız 9 - 10 kat artıyormuş , kurulan isolar sıkıntılı olsa başka bir centos sürümü kurup denendi , değerler gene düşük çıktı. Yani çok mantıksız çok enteresan bir problem
Siz konuyu çok yanlış anlamışsınız. ARP ve MAC arasındaki problemi sunucu reboot edildiğinde ek IP'lerin ping atılmadan gelmemesiyle ilgili olarak söyledim. Kurulumda problem var diye birşey söylemedim. O nereden çıktı

Voxility ile korunan IP blogunda yurtdışı trafiği ayrı BGP üzerinden gelirken voxility tarafında bir limitleme ile karşılaşıyor. Bu sebeple aynı makina üzerinde Voxility koruması olmayan bir IP tanımlayınca hat hızları gayet güzel seviyelere geliyor. Böyle bir yorumdan böyle bir yorum nasıl çıkardınız onu da anlamış değilim