Yaptığınız diyet stili doğrudur. Ben de yapıyorum profesyonel olarak sporcuydum bırakınca haliyle yaklaşık 20 kilo kadar aldım. Şuanda tekrar veriyorum.

Protein ağırlıklı beslenmeniz doğru olacaktır. Şuanda bu kilo ile koşmanız çok zor olacaktır. Kalp damarlarında yağlanma, karaciğer yağlanması %90 ihtimal ile bu kiloda maalesef oluyor. Kolesterol riski de bulunmakta. Bu yüzden mümkün olduğunca hafif şeyler tüketmeniz gerekir.

Sabah kahvaltısına mutlaka ama mutlaka 2 adet haşlanmış yumurtanın beyazını eklemelisiniz. Kesinlikle sarısını eklemeyin. Sarısı da yararlıdır ancak kolesterol tetikleyicisidir. Bu sürede spor yapamadığınız için kas kütlesinde eksilme olacağı kesindir. Kas kütlenizi kaybetmemeniz için mümkün olduğunca proteine yönelmelisiniz.

Öneri teklifim;

Sabah kahvaltısı - 10:00

2 adet haşlanmış yumurta beyazı
2-3 dilim tam buğday ekmeği
Beyaz peynir
2-3 zeytin
Domates, salatalık
Yeşil biber iştah açar açlığa sebep olur tüketmeyin.
Süt AOÇ olsun, günlük alın.

Öğlen - 14:30

Ekmek, patates, makarna gibi karbonhidratı olan şeylerden tamamen vazgeçin.
Size hangi diyetisyen verdiyse bunu onda bir gram akıl yok. Karaciğer zaten yağlı.
Metabolizma zaten yavaş ve kilo almaya elverişli. Neye göre yazmış bunu anlamadım.

Bunun yerine karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacak şeyler tüketin. Örneğin yulaf gibi. En sağlıklı karbonhidrat (enerji için) yulaf. En sağlıklı protein ise yumurta beyazı.

Öğle yemeklerinizde tavuk, et, balık gibi ızgara tercih edin.
Köfte tercih ediyorsanız, ekmeksiz ya da tam buğday ekmeğiyle yapılanı seçin.
Kendinizi bu tarz yiyecekler konusunda kısıtlamayın. Yanında ekmek yemediğiniz için ve öğlen saatlerinde yediğiniz için sindirilmesi kolay olacaktır.
1 gün tavuk, 1 gün sebze, 1 gün kırmızı et, 1 gün çorba olarak değiştirin menünüzü.

Ara öğün - 17:00

Birkaç meyve tüketmeniz iyi olacaktır. Fazla değil, en fazla 2 çeşit olsun. Örneğin şeftali ve üzüm ya da elma ve armut gibi. Şeker ihtiyacınız meyveden karşılanacaktır.

Akşam yemeği - 19:30

Akşam yemeklerinde baklagillerden tüketmeyin. Karbonhidrat oranı yüksektir. Yapılış gereği yağ eklenmektedir. Bunun yerine akşam yemeklerinde salata tüketin. Örneğin buz dolabında saklanan bir sarımsaklı yoğurt ile semizotu salatası yapın. Başka bir gün farklı salata yiyin. İsterseniz büyük bir salata tabağı kadar yiyin. Sorun olmaz.

Yatmadan 1 saat kadar önce;
5 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı pul biber
1 tam limon suyu

Bir kapta karıştırın ve uyuyun.

Bunun dışında biz de ortalama gece 1-2'ye kadar kalıyoruz fakat midenizin küçülmesi için bu şekilde bir diyete 40 gün kadar sabretmeniz gerekecektir.

Yazılan diyet taktiği doğru ancak kiloya göre yapılmamış. Standart zayıflama diyeti.

100 kilodan 85 kiloya düşmek istiyor olsaydınız verilen diyet doğruydu.