Hocam Merhaba

Öncelikle itiraz etmeniz için 7 gününüz var. 7 gün sonra itiraz edemezsiniz.

İtiraz edeceğiniz merci de adınıza takip başlatılan icra dairesidir. İcra dairesine gideceksiniz. Size gelen tebligat üzerindeki dosya numarasını memura söyleyip basit bir dilekçe yazacaksınız. İşlemleriniz durdurulacak.

Başka şehirde iseniz şöyle bir durum var. Sizin ikamet ettiğiniz ilin dışında ( Resmi ikamet adresiniz MERNİS sistemindeki) bir ilde size takip başlatılmış ise yetkiye itiraz da edebilirsiniz. İtirazınız kabul edilir ise takip iptal edilip kendi adresinizin bağlı olduğu icra dairesinde takip başlatılır.

Siz direk size gelen dosyaya itiraz edecekseniz tam emin olmamakla birlikte bulunduğunuz ildeki icra dairesine gidip muhabere ile itiraz etmek istiyorum derseniz yardımcı olurlar. Sizden dilekçe alıp, adınıza takip başlatılan icra dairesine gönderirler.