Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki herhangi bir ICANN akredite faaliyet gösteren firmadaki alanadınız o firmanın herhangi bir faaliyeti durdurmasından ötürü birşey olur diye korkmayın, bu tür durumlarda ICANN toplu olarak o firma hesabındaki alanadlarını başka firmaya aktarıyor ve orası üzerinden size giriş izni vererek alanadınızı size kavuşturuyor. Daha önce belki görenler olmuştur; godaddy.com da farklı bir site müşterileri için login bağlantısı vardı. Bu durumda yaşayabileceğiniz en kötü olurda x firma kapanırsa bu süreç kapanana kadar alanadınız düşme tarihi denk gelirse falan belki bir kaç gün erişimsizlik olur o kadar.
".tr" uzantılı alanadlarını ise nic.tr üzerinden kendinize yeni bir sorumlu kodu açarak giriş yaptıktan sonra formlar kısmından "sorumlu kodu değişikliği" formunu doldurup göndermek suretiyle %100 kendi hesabınıza alabilirsiniz.
99 yılından beri sektördeyim ve konuda bahsi geçen firmayı hiç kullanmadım, merkezinin kıbrısta olması durumu zaten benim ticari olarak fatura alamayacağım anlamına geldiği için kullanmamam için de yeterli bir sebep. Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır hikmeti sözünü unutmayın.
Ben yaklaşık 11 senedir turhost ile çalışıyorum, satış konusunda ki yardım sever tavırları, gece gündüz demeden beni arayarak kibarca yardımcı olan teknik desteği, ne zaman yanlışlıkla birşey silsem yedeklerden geri dönerek beni kurtarmaları, her işlemime fatura göndermeleri, tier3 sertifikalı veri merkezleri ve zaman içinde karşılaştığım bir çok jestleri ile turhost'u şiddele tavsiye ederim.
Evet alan adlarınıza kesinlikle bişey olmayacaktır. Çünkü zaten alan adlarınız FBS INC isimli amerikan şirketinden tescil ediliyor.
Buradaki sorun hostingler, web siteleri mailler ve diğer hizmetlerin devam etmesi. Verilerin kaybolması vb...
Başka bir konuda zaten firmanın sahibi değişmiş ama bu demek olmuyorki artık FETÖ için çalışmıyorlar. Anladımğım kadarı ile şirket bir FETÖ abisinden başka bir FETÖ abisine geçmiş... O yüzden Abdullah Büyük'ün İsimtescil Bilişim A.Ş ile ilgisi yoktur diyorlar. Çünkü geçen seneki baskından sonra şirket binası boşaltıldı ve yeni bir şirket adına başka bir adrese taşındı.