Yaşınız gereği saygımdan abi / akademisyen olmanızdan dolayı hocam diye hitap edeceğim. Söylediklerimi gerçekten
yanlış anlamanızı istemiyorum ama mezun olduğunuz bölümü içtenliklerimle sormak istiyorum ayriyeten akademiyi
gerçekten istediğiniz için mi yoksa beyaz yaka dediğiniz sektörde
kalifiye olamadığınız için mi tercih ettiğinizi merak ediyorum.
bkz
Sonuçta buradaki her arkadaş ODTÜ 'ye Boğaziçi 'ye İTÜ 'ye gitmek durumunda değil ve böyle bir imkan yok üniversitelerin kontenjanları belli. Birde herkes mühendis olacak olsaydı ülkeye tekniker ithal etmek zorunda kalırdık, satış departmanına alacak insan bulamazdık, her şeyi geçtim ülkede temizlik işlerini karşılayacak insan kalmazdı(!). (edit: eklemekte istiyorum kariyer.net gibi platformlara bakarsanız Bilgisayar Mühendisliğine yeni yeni branşlar çıkartıp Satış Mühendisi gibi yeni yeni türetilmiş unvanlarla işe almaktalar bence bu bile mühendis sayısının yeterince fazla olduğunu ortaya koyuyor.)
Yönetim Bilişim Sistemleri konusunda yaptığınız negatif eleştiriler ve bu konuda Bilgisayar ve Öğretim Teknolojilerine karşı aldığınız negatif tutuma karşın olarak bu yorumu gönderiyorum.
Analiz ve takdir sizin, ancak ifade etmek istiyorum ki yıkıcı olmaktansa yapıcı yaklaşmanız.
En azından akademisyen unvanınıza binaen diyorum. Not: 4 yıllık tecrübeme teşekkürü borç bilirim, sigortalı şekilde, hiçbir diplomam olmazken, ortalama bir maaşla Türkiye'nin önde gelen soda/cam şirketinde Linux Sistem Asistanı olarak görev alıyorum.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 04:39:24 -->-> Daha önceki mesaj 04:33:06 --
Anladım kardeşim, eğer imkanı varsa o halde çok çok iyi bana yanlış bilgi verilmiş olabilir veya ben yanlış anlamışımdır. Allah muvaffak etsin. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah.
Üniversiteyi kendi isteğimle seçtim, aynı zamanda özelde iş yapiyorum, kurumsal olarak. Her iki bölümde de tecrübeliyim, bir tanesinden mezunum aynı zamanda .
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:26:02 -->-> Daha önceki mesaj 11:20:49 --
Bak ben olayı anlatamıyorum sanırım sana. İlk başta sen ne dedin bana boğaziçi ve odtü de öğretiyorlar dedin değil mi? Ben de sana dedim ki orada da birşey öğrenemiyorsun, ve dedim ki kendini geliştirmen gerekli. Kendini geliştirmeden diplomaya göre işe almazlar dedim, istersen Oxford mezunu ol.
Dediğin firmalar orada diploması olan herkesi almıyorlar, oraya gidip kendini geliştirenleri işe alıyorlar. Sana eşimin girdiği mülakatı söyliyeyim, kendisi de yazılım mühendisidir. İlk önce CV gönderdi, daha sonra CV yeterli görüldü telefon mülakatı var, telefon mülakatını da geçti, 1 telefon mülakatı daha yapmak istediler onu da geçti, ondan sonra yüz yüze milakat var, onu geçemedi ve işe alınmadı. Bunu yapan firma ise ; Morgan Stanley
1. Telefon görüşmesi; Neden morgan stanley vs.
2. Telefon görüşmesi: Başvurduğun bölümdeki iş alım komitesi başkanı bölüm ile ilgili teknik sorular soruyor, örneğin java ise java nedir ile başlıyor. 10-15 adet soru soruyor.
3. Yüzyüze görüşme: Başvurduğun bölümün başındaki kişi geliyor, sana o bölüm ile ilgili istediği soruyu soruyor. Bir olay anlatıyor böyle bir durumda ne yapılır diyor; cevabın x ise sorularına devam ediyor, y ise soru sormayı kesiyor.
Lafı fazla uzatmıyayım;
Bir işe girmek istiyorsan, o işe girersin. Diplomaya sahip ol veya olma. Bu tamamen insanın kendi elinde.
Ek olarak;
Morgan Stanley'de ben işe alındım ama işi kabul etmedim. Verdikleri maaş ise 4000 EURO civarı.
Daha fazla tartışamaya girmeyeceğim, kurumsal firmalar mezun olduğun okul(odtu, itu, bogazici) ve gelecek vaat eden gençleri seçiyor burda gelecek vaat edenler parlak bir akademik geçmişe sahip olmayan tecrübesiz olanlarda olabiliyor.