yuKKo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Garanti teknoloji gibi şirketler sadece saygın üniversitelerin mezunlarını alıyorlar sen ne kadar kendni geliştirirsen geliştir kurumsala giremezsin. Piyasada cok iyi derece lise mezunu programcı var ama giremiyorlar beyaz yaka ayrımını bilmiyorsunuz .

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:35:18 -->-> Daha önceki mesaj 03:34:31 --

Garanti teknoloji gibi şirketler sadece saygın üniversitelerin mezunlarını alıyorlar sen ne kadar kendni geliştirirsen geliştir kurumsala giremezsin. Piyasada cok iyi derece lise mezunu programcı var ama giremiyorlar beyaz yaka ayrımını bilmiyorsunuz .
Bak ben olayı anlatamıyorum sanırım sana. İlk başta sen ne dedin bana boğaziçi ve odtü de öğretiyorlar dedin değil mi? Ben de sana dedim ki orada da birşey öğrenemiyorsun, ve dedim ki kendini geliştirmen gerekli. Kendini geliştirmeden diplomaya göre işe almazlar dedim, istersen Oxford mezunu ol.

Dediğin firmalar orada diploması olan herkesi almıyorlar, oraya gidip kendini geliştirenleri işe alıyorlar. Sana eşimin girdiği mülakatı söyliyeyim, kendisi de yazılım mühendisidir. İlk önce CV gönderdi, daha sonra CV yeterli görüldü telefon mülakatı var, telefon mülakatını da geçti, 1 telefon mülakatı daha yapmak istediler onu da geçti, ondan sonra yüz yüze milakat var, onu geçemedi ve işe alınmadı. Bunu yapan firma ise ; Morgan Stanley

1. Telefon görüşmesi; Neden morgan stanley vs.
2. Telefon görüşmesi: Başvurduğun bölümdeki iş alım komitesi başkanı bölüm ile ilgili teknik sorular soruyor, örneğin java ise java nedir ile başlıyor. 10-15 adet soru soruyor.
3. Yüzyüze görüşme: Başvurduğun bölümün başındaki kişi geliyor, sana o bölüm ile ilgili istediği soruyu soruyor. Bir olay anlatıyor böyle bir durumda ne yapılır diyor; cevabın x ise sorularına devam ediyor, y ise soru sormayı kesiyor.

Lafı fazla uzatmıyayım;

Bir işe girmek istiyorsan, o işe girersin. Diplomaya sahip ol veya olma. Bu tamamen insanın kendi elinde.

Ek olarak;

Morgan Stanley'de ben işe alındım ama işi kabul etmedim. Verdikleri maaş ise 4000 EURO civarı.