Garanti teknoloji gibi şirketler sadece saygın üniversitelerin mezunlarını alıyorlar sen ne kadar kendni geliştirirsen geliştir kurumsala giremezsin. Piyasada cok iyi derece lise mezunu programcı var ama giremiyorlar beyaz yaka ayrımını bilmiyorsunuz .

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:35:18 -->-> Daha önceki mesaj 03:34:31 --

black_scorpion adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz hangi üniversite mezunusunuz hocam tecrübelerinizi paylaşırsanız belki bizede yararı olur. Okuyan kişi üniversitesinden memnunsa sorun yok diye düşünüyorum
iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Odtü, boğaziçinde öğretiyorlar mı sanıyorsun? Kardeşim boğaziçinde okuyor herşey insanın kendisinde bitiyor şunu aklınıza sokun. OOO bu odtülü bunu işe alalım, oo bu boğaziçili bunu işe alalım da dünyanın hiçbiryerinde yok. Üniversite sadece kişisel gelişim merkezidir, yüksek düzeyde terim öğretirler sana, sen o terimlerden çıkarım yaparak kendini geliştirirsin. Pratik olayını yurtdışındaki üniversitelerde daha çok uyguluyorlar ama Türkiye'de %99.9 üniversite terimler üzerine eğitim verir. Çünkü YÖK'ün dayattığı programa göre ilerlemek zorundasın. Bologna sistemi yürütülüyor ama gerçek Bologna sisteminde Türkiye'deki birçok saçma dersin yerine pratik dersleri olması gerekir. Üniversiteler 1 tane Programlama Hocası yerine 2 tane Programlama hocası çalıştırması gerekir, bilgisayar mühendisliğinde kimya, sosyoloji gibi derslerin çıkartılması gerekir. Çıkartmıyorlar çünkü bu sefer o bölümlerdeki öğretmen açıkları oluşacak. Kısacası boş beleş yorum yapmıyorum. Yaşanmışlık üzerine bitirdiğim üniversiteye ve kardeşimin ne gördüğüne göre yorum yapıyorum.
Garanti teknoloji gibi şirketler sadece saygın üniversitelerin mezunlarını alıyorlar sen ne kadar kendni geliştirirsen geliştir kurumsala giremezsin. Piyasada cok iyi derece lise mezunu programcı var ama giremiyorlar beyaz yaka ayrımını bilmiyorsunuz .