Burada genelleme yapmak çok doğru olmaz lakin çoğunluk maalesef bu şekilde.
Yani şöyle bir kanı var;
"Ben havuzumu oluşturayım, 2-3 ay uğraşayım paravan bloglar, bir kaç büyük siteyle anlaşayım onlardan back link, ardından News kayıtlı siteler edineyim"

Sonra burada paketler satılmaya başlanıyor. 100 - 200 - 300 TL'den. Şimdi ilk zamanlar bu paketler iş görür eyvallah ta, belli bir süreden sonra havuz reklam çöplüğüne dönüşecek. O zaman ne yapacaklar? Bunu düşünen yok. Sorun da burada başlıyor.

Eğer siteniz ile ilgilenecek zamanınız yoksa, SEO ' ya vereceğiniz paraya editörlük hizmeti veren kişilerle anlaşıp sitenizi devamlı güncel ve de özgün kılın. Bir de sosyal medya için aylık cüzi ücretli bir danışman bulun. Zaten belli bir süre sonra başarı kendiliğinden gelecektir. ( Ki yaparım ederim diyen arkadaşların çoğu da bu dediğim işlemleri 2 - 3 katı fiyat biçip size yapacaktır. ) Baktınız ki site yavaştan hitlenmeye başladı, aydan aya belli başlı bazı sitelerden de tanıtım yazıları alırsınız. Oh, değmeyin keyfine !

Yukarıdaki senaryoda siz sadece yönetim kademesinde yer aldınız. Hem zamandan hem işten devamlı tasarruf ettiniz. Ama 3 ay içinde de siteniz hem hitlendi, hem de yavaş yavaş istediğiniz yere gelmeye başladı. "Serhat demişti" dersiniz