Merhaba ,
Yurtdışında şirket açmak istiyorum . Bu konuda araştırmalar yaptım .İngiltere cazip geldi . Fakat işlemleri nasıl yürüteceğim hakkında bir bilgim yok . Bu konuda ücretli destek verecek birilerini arıyorum .
Yurtdışında şirket açmak istememin nedeni şu an Türkiye'de faaliyette bulunduğum bir şahıs şirketim var. Şirketi açarken bu kadar masraflı olacağını düşünmemiştim . Vergiler vs . aşırı yüksek ve çok yoruyor. Yurtdışında şirketi vergiden kaçınmak için açmak istiyorum . Vergi oranı yine normal düzeyde olan ülkelerde de şirket açmayı düşünebilirim . Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum .
Türkiye cumhuriyeti devleti içerisinde kazandığınız paranın , elektrik , su , telefon , doğalgaz , giydiğiniz kıyafete kadar tüm masrafarınızı düştükten sonra %20 gelir vergisi vermemek için ingilterede şirket kurmak istiyorsunuz.
%18 kdv zaten müşterinizden tahsil edeceksiniz.
muhasebeci ücreti bandrol toplasan aylık 150 lira.
üstekiler dışında kuruş masrafınız yok hocam ? sizi bu kadar bıktıran ingiltere'de şirket açtırmaya çalışan vergi yükü varmı hocam bunlar dışında ?
Bağkur deseniz , ödemeyin isterseniz emekli olmassınız sağlıktan yararlanamassınız olur biter.
Ayrıca kredi notunuz , şirket krediniz , çek defteriniz gibi birçok avantajı var şirketinizin.
Bugun paraya sıkışsanız türkiyede şirketiniz var diye en az 100 bin lira kredi alırsınız bankalardan , ingilterede size bırakın 100 bini 1 sterlin vermezler.
bugun herhagi bir vergi dairesinde indirim isteseniz sıkıştığınızı söyleseniz %40'a varan indirim yaparlar sırf siz ayakta durun diye.
Bence iyi düşünün taşının , veya konuyu biraz toparlayın vergi kaçırmak için ingilterede şirket açacağım kelimesi hiç hoş bir yaklaşım değil.
Sevgiler , saygılar iyi forumlar dilerim.