Yorumunuz için teşekkür ederim. Sadece dangalakça kullandığınız kelime biraz ayıp olmuş.
Şimdi diyelim ki biz hatadayız,normal de google bir hata da kaç ayda ceza verir 5-6-7 ? Bilemedin bir sene de senin hatanı muhakkak farkeder ve sitene yaptırım uygular değil mi ? Şimdi merakımdan soruyorum 2014'te aylık aranma hacmi 230 bine yakın olan bir siteden örnek vereyim bu site son bir bucuk senedir kelimesind eilk 1-3 arasında. Eğer siz dedikleriniz de haklı iseniz o zaman bu siteler niye hala bir ceza almadı ? Bunun gibi bir çok site hala mevcut. İkinci olarak yaptığınız kıyaslama gerçekten çok saçma 100,000 aranma hit almazsa seo uzmanıyım demesin demişsiniz. Birincisi evet seo sektöründe çalışan ve seo hizmeti veren biriyim ama çalıştığım firmalar kurumsal firma ve şuana kadar çalıştığım firmaların en sağlam kelimesinin aranma hacmi 2,000 ve yüksek aranma hacmine sahip. Ve bu kelimeler de gene en kötüsü ilk 3 teyim dilerseniz screen de atarım. Bu kelimelerden bir müşteri demek ve o müşteriye satış demek 500-800 bin tl kazanç demek sektöre göre. Şimdi size sormak isterim 100,000 tekil hitle günlük 10 bin tl mi kazanmak daha mantıklı ayda bir makina satıp 500 - 800 bin tl kazanmak mı ? O yüzden bilmediğiniz şeylerde analist yapmak veya yorum yapmak için kendinizi zorlamayınız. Seo hit değildir bunu da unutmayınız.
Selam arkadaşım, bence sen biraz alınganlık göstermişsin, benim söylediklerim sana yönelik değildi.
100.000 hit konusunda çok doğru bir noktaya temas etmişsin. Biraz daha açayım bu konuyu: Sektörel bir konuda Adamın birine aylık 10.000TL kazandırmak yerine, kendin 100.000 hit yapacak siteyi kendine yaparsın zaten. Demek istediğim seo uzmanı olan kişi her türlü açığı değerlendirir ve yeterince piştiğinde o yüz bşnlik siteyi yapmayı akıl eder zaten. Ha o sektörel konuda yine kendine çalışıp ürün ya da hizmet satacaksa ve o paraları kendi kazanacaksa o ayrı mesele. Ama seo uzmanlarının bu tarz iş yükünün altına girdiklerine tanık olmadım. Yaptığın kıyasa ve yorumumu saçma buluşuna kısmen katılıyorum.
Ben doğal olan yöntemin doğru olduğuna inandığımı belirttim. Senin yaptıklarının yanlış olduğunu söylemedim, bu sana ceza getirir de demedim. Ama ben yaptığım şeylerin kötü dönüşünün yıllar sonra da olabileceğini tecrübe ettim çok kez. E ben 1-2 yıl kazanırım sonra isterse ceza versin de diyebilirsin. Dediğim gibi saygı duyarım.
Şu cümlenize de değineyim:
"O yüzden bilmediğiniz şeylerde analist yapmak veya yorum yapmak için kendinizi zorlamayınız. Seo hit değildir bunu da unutmayınız."
Siz biraz fazla üzerinize alınmışsınız, ve kişisel fikrime göre hala o bahsettiğim çağlardasınız. Ben sidik yarıştıracak dönemi geçeli çok oldu. O yüzden polemik yaratmamak adına bir şey söylemeyeceğim.