Hep klasik cevaplar . Arkadaşım öncelikle sen kendine şu soruyu sormalısın ben neden bu dili öğreneceğim yada bu dili öğrenmendeki amacın nedir ?
- Büyük projeler yapmak mı ?
Biraz incelediğinde programlamanın mantığını öğrendiğinde hiç bir dili öğrenmen senin için zor olmayacak .
Biraz farklı olacak ben senin yerinde olsam programlama dili felan hiç bunlarla uğraşmam gider direk ingilizcemi geliştirirdim.
İngilizceye hakimsen bu işi çözmüş olacaksın . Hemde kaynak sorunun olmayacak . 2 - 0 önde başlayacaksın .
Yav napacam ben ingilizçeyi uğraşamam diyorsan sana tavsiyem .
Python-(ardına Ruby tadından yenmez) - C# - ASP.NET MVC
Birde ben şöyle düşünüyorum hepsinde kıdım kıdım bileceğine bir şeyi tam bil daha iyi olur senin için. Birde web geliştirici mi ? Veri mi ? yada mobil hangi alanda uzmanlaşmak istediğine karar ver.
Gel en iyisi ingilizce öğren
İngilizce konusunda pek sorunum yok, ticari olarak da çeşitli ülkelerden müşterilerim var ara ara irtibat kuruyoruz. Zaten yabancı kaynaklardaki haberler vs. olsun takip ederim. Türkçe kadar olmasa da yeterli bir ingilizcem var. Zaten kodlarda bu konuda pek sıkıntı çekmiyorum ama önemli olan tabi kodların çalışma mantığını yakalamak. Sizin dediğiniz gibi hepsinden kıdım kıdım değil bir alana yönelmek istiyorum mesele de bu zaten. Ama hangisinden daha çok zevk alırım yani işimi zevkle yaparım o konuda düşüncelerim var. Web tasarım zevkli bir iş ama rekabet oldukça fazla. Dediğiniz gibi benim hangi alana yönleneceğim ve bu alanda ihtiyacım olan dillere yönelmem gerekiyor açıkcası. Bu ise uzun bir araştırma istiyor. Yöneldiğim alanın ölümsüz olması lazım yani o sektörün geleceği olmalı ve beni iş hayatına atılmak için tatmin etmeli.