Arkadaşlar Google'ın dili
Dart için ne düşünüyorsunuz. Bu dile fena sarmıştım bi ara, php siteleri darta çevirmeye başlamıştım da ASCII olarak kodlanmış ama içinde "ğüş" gibi özel harfler bulunan dosyaları upload ederken sorun yaşadığım için bırakmıştım. Konuyu görünce aklıma geldi yine bi heves ettim.
Dil,
hem server hem client tarafına hakimiyet sağlıyor (client şimdilik js'ye çevriliyor ama kullanıcı potansiyeli yeterli düzeye ulaşınca muhtemelen jsye rakip olacak).
Android ve ios için de uygulamalar geliştirmek mümkün.
Google'ın webin lideri olduğu düşünüldüğünde Google'ın arkasında sağlam durduğu bi dil öğrenmek seo açısından da avantaj sağlar mı, bi' nevi torpilli olur muyuz?
Sektörü yakından takip eden arkadaşlar dilin geleceğine ilişkin fikirlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Ekstra birkaç link de iliştireyim;
https://www.dartlang.org/community/who-uses-dart http://news.dartlang.org/ https://www.dartlang.org/faq https://tr.wikipedia.org/wiki/Dart_(programlama_dili)