Kasa toplamak basit ve zevkli bir iştir. Dikkat etmeniz gereken tek şey parçalara dokunmadan önce herhangi bir metale(kapı kolu, kalorifer peteği gibi) dokunup üzerinizdeki statik enerjiyi boşaltmak. Zaten anakartın kullanım klavuzunda neyi nereye, nasıl takacağınız ayrıntılı anlatılmıştır. Tek sıkıntı çekeceğiniz nokta işlemci fanının montajı olabilir. Youtube'da yer alan kasa toplama videolarından birkaçını izleyin mutlaka.
Anakartı bir masa üzerine koyun. İlk olarak üzerine işlemciyi ardından nohut büyüklüğünde termal macun sürerek fanı monte edin. Daha sonra anakartı kasaya monte ederek diğer parçalara geçin.
Yanınızda birinin olması işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Okuldan vs. arkadaşınız vardır mutlaka ya da çevrenizde bilgisayardan anlayan birileri. Bu işin okulunu okuyorsunuz ve ileride bu işi yapacaksınız. Bu açıdan düşünüldüğünde kendiniz toplamanız isabetli bir karar olur, bir yerlerden başlamak lazım. 3 yıl boyunca bir firmada tamir, kasa toplama üzerine çalıştım. Aynı şehirde olsak seve seve yardımcı olurdum
Güzel anlatım için teşekkürler hocam