Öncelikle yanlış bilgi vermek istemem, Meslek liselilerin sınava girmişte olsalar 2 yıllık sınavsız geçiş hakları var.Örgün öğretim 2 yıllık meslek yüksekokulu otomotiv teknolojisine bulunduğun ilde ilçede varsa bölüm öncelik senin hakkın olmak üzere sınavsız geçiş hakkın var.Bana sorarsan 10 yıl sonra ki meslek otomotiv, Tesla elektrikli otomotiv konusuna ciddi yatırımlar yapıyor.
Aöf konusunda ise aöf kayıt olabilmek için;
YGS puan türlerinin en az birinden, 150 ve daha yukarı puan almış olanların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.
şunu yapabilirsin sınavsız geçiş yaparak otomotiv teknolojisine kayıt olarak 2.ünv hakkını oluşturursun her ünv mezunu veya okuyan kişinin 2.üniversite okuma hakkı var aöf olarak sınav baraj şartı olmadan direk kayıt olabiliyorsun o durumda iş güvenliği ve sağlığı bölümünü tercih edebilirsin,2 yıllık aöf adalette var 4 yıllık uzatmak istediğinde karşılığı hukuk dgs sınavıyla olabilir.hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin. ünv askerlikten kaçış olarak bakmayın.
Hocam çalışıyorum universiteye hergun gitme gibi lüksüm olsa askere gider gelirim universite gerek kalmaz 18 yaşından beri lise bitti biteli hiç boş durmadım 22 yaşındaym şuan, açıkdan okuma sadece sınavlara gidebilicegm bi okul lazım ve motor da dışlardan olmuyor