Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Sorun anladığım kadarıyla şöyle
5 - 6 aydır bu indexlememe, taramama, site haritasını indirmeme gibi sorunlar vardı ancak bu sorunlar göze batacak kadar büyük değildi. Google blogger özel domainli siteleri tararken bişeyleri yok sayıyordu atlıyordu vb. Taki 24 Hazirana kadar. 24 Haziradanda site haritası indirme de dahil olmak üzere ne bir sayfa indeksledi nede bir indekslediği sayfayı geldi tekrar taradı yani bloggeri tamamen dışladı. İşyerinde piknik yapan masa tenisi oynayan çekyatta yatan Google çalışanları bunun farkına varmadı. Biz kullanıcıların farkına varmasıda 3 - 4 günü buldu. Çünkü tarama istatistikleri 3 - 4 gün arkadan geldiği için. Bu 4 günlük süre zarfında site taranmadı site haritaları indirilmedi.
Google algoritmaları sayfaları tarayamadığı için artık sayfaların varlıklarından şüphe etmeye başladı. Sayfalar ve siteler yavaş yavaş ölmeye başladı. Ve sayfaların sıralamaları düştü. Sonra kullanıcılar google çalışanlarına sorunu bildirdi tüm blogger sayfalarının tekrar taranması ve canlanmasıda bir kaç günü buldu hatta tam olarak da canlanamadı.
Sonra google çalışanları sorunun temeline indikçe aslında sorunun 5 - 6 ay öncesine dayandığını ve birçok blogger bloğunun ve sayfalarının taranamama veya daha az taranma hatası sebebiyle sıralama kaybettiklerini fark etti.
2-3 temmuzda tüm eski sayfalar tarandı ve şimdi yavaş yavaş içerikleri tekrar değerlendirerek eski yerlerine gelmesi için çeşitli güncellemeler yapıyor 10 - 15 gündür. 10 - 15 gündür oluşan dalgalanmaların sebebi bu galiba. tüm dünyadaki blogger içeriklerinin tekrar üst sıralara yükseltip indirerek değerlendiriyor (diye düşünüyorum).
Eski içerikleri hızlı bir şekilde taradıktan sonra yeni indeksleme işlemini yavaşlattı. Ancak bunun sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorunsa bile en azından önceki sorunla aynı değil. Önceden site haritalarını da indirmiyordu tamamen durmuştu. Artık site haritalarını düzenli olarak indiriyor. Yani takip ediyor siteyi.
En başta da söylediğim gibi zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Tavsiyem fazla google gibi getir yapmayın, site haritalarını tekrar tekrar göndermeyin. İndeksleme hızı düzelinceye kadar içeriklerinizi bekletin.