öğretmenlik felan tercih etmeyin. ben meslek lisesi okumamdan dolayı istemeyede olsa bilişim öğretmenliği okuyorum ki hala bitiremedim. tek kelime ile "pişmanım" boş bir bölüm. 4 yıl boyunca öğretmen nedir?, nasıl öğretmenlik yapılır ve işte giriş düzeyde 1-2 yazılım dili photoshop felan öğretilir. oturup 4 ayda öğreneceğiniz şeyleri 4 yılda öğretiyorlar.
atama desen 85 puan ile, gerçekte 40 kişilik sınıftan 10 taş çatlasın, 15 kişi zor atanıyor. 13 bin atama bekleyen var. yıllık 700-800 yeni mezun(güncel rakamı bilmiyorum), atandığınızda 2500tl maaş ama, emekli olmaya yakın 3000tl ye anca çıkan bi maaş.
atandınız diyelim, sınıflar kalabalık ve öğrenci potansiyeli aşırı haylaz ve şımarık. öğretmene saygı yok. öğretmen ceza veremiyor çünkü herkes hesap sorabiliyor. zaten ortaokulda kalma olmadığı için notlada korkutamıyorsun.
hiç acele etmeyin, sonradan pişman olmaktansa beklemek inanın daha iyi. ne olursa olsun bi yer olsun demeyin. bu karar hayatınızı etkiliyor.
Devlette atamaları düşük ama eğer ben kendimi geliştiririm alanımda öncülerden olurum dersen iş yapabilirsin yoksa diğer öğretmenlik bölümleri daha tercih edilesi.
BT öğretmenliği gayet rahat, önceden atamaları iyiydi şimdi ne durumda bilemiyorum.
2500 maaş diye birşey yok, haftada 15 saate girdiğiniz takdirde alacağınız ücret budur. Ayrıca formatör öğretmenlik yaparsanız (ki bu fatih projesiyle birlikte oldukça yaygınlaştı) yarım maaşa yakın bir ücret daha alırsınız.
Ayrıca Bilgisayar, Beden Eğitimi gibi dersler öğrencilerin ilgisini çektiği için yakupqqq nickli arkadaşın söylediği sıkıntıları çok yaşamazsın.
Bana tekrar alan seçimi şansı sunsalar rehberlik, beden eğitimi ya da bilişim öğretmenliğini seçerdim
Görüşleriniz için teşekkürler. Peki okul öncesi öğretmenliği hakkında tanıdıklarınız veya okuyanlar hakkındaki görüşleriniz neler? nasıl bir bölüm