ankaradaysan kalıp imalatı yapan tanıdıklarım var. ostimde plastikçiler sitesine gidersen bol bol firma mevcut.
ankara'da değilim ama verdiğiniz örnek üzerine istanbul'daki plastikçiler sitesini buldum. teşekkürler.
250 adet için bu işin kalıbı yaptırılmaz,bu ürünün enjeksiyon kalıpları 20-25 bin tl yi bulur
25000/250 adet=maliyet 100 tl ye geliyor+kalıp yapıldıktan sonra enjeksiyon pres de baskı ücreti var birde..250 adet içinde kimsenin enjksiyon pres makinasına bu kalıbı bağlayacaklarını sanmıyorum.(kurtarmaz diye)normalde bır adetının baskı ücreti kabaca söylüyorum 7-8 tl ye gelir. sizin bu ürünü 250-300 e satmanız lazım oda çok zor..kalıp seri üretimli işlerde yaptırılır mesela bu üründen 10.000 adet 20.000 adet lazım olduğunda yaptırılırsa daha mantıklı olur.(kalıpçıyım)
sizde diyeceksinizki bu ürünü yapan nasıl yapmış,yapan firma sizin gibi 250 adet değilde belirttiğim gibi 10.000 lerce üretmiştir büyük ihtimalle..
bu ürünün kabaca eni boyu ölçüleri nedir mm olarak?
tam da yazdığınız gibi oldu. istanbul'da bir kalıp firmasına gidip durumu aktardım. sizin yazdığınız rakamlar ve maliyetlerden bahsettiler. belirli bir ölçeğin üzerine çıkmadan Türkiye'de ürün ürettirmek çok zormuş. istikameti Çin'e çevirmek gerekecek gibi. Detaylı mesajınız için teşekkürler.
100 200 adetle üreticiler uğraşmazlar. Anca küçük sanayi gibi yerler ile görüşmeniz gerek ama sanmıyorum adet 5 10k olsa bi ihtimal uğraşırlar..
yorumunuz için teşekkürler