Bir zamanlar (3-4 yıl önce) şöyle bir yol denediydim, biliyorum klasik ve çoğu kişinin önemsiz ve zararlı olduğunu söylediği bir yöntem ama kesinlikle hala işe yarıyor.
Öncelikle yükselmek istediğim kelime ile ilgili yazıyı hazırlayıp yayınladım, yazının indexlenmesini filan sağladım vs. Daha sonra yazının çıkmasını hedeflediğim ana kelimede ki ilk 10 sayfada ki sonuçların hepsini açtım ve yorum backlink alabileceğim siteleri seçtim. Tabi burada yorum yapılan ve backlink kabul eden her siteye yorum yapmadım, o siteleri de kendi kalitelerine göre filtreledim. Daha sonra bu 100 sayfa içerisinden 10-15 sayfadan yorumlar ile backlink almayı başardım (yorumu yazan kişi kısmına hedef kelimeyi yazıp url kısmına ilgili sayfayı ekleyerek, kesinlikle yorum içerisinde geçirmedim linki), biliyorum eski ve klasik bir yöntem ama hala işe yarıyor, bahsettiğim sayfa zamanla hedef kelime ve 30-40 farklı varyasyonunda köklü sitelere rağmen ilk sıraya yerleşti ve günlük 5k hit alıyor tek başına.
Önemli olan içeriğinizle ilgili sayfalardan backlink almak, yani bir perde satış sitesinin bir oyun sitesinden link alması ile bir perde satışı yapan siteden link alması arasında çok fark vardır. Eğer bir konunuzu yükseltmek istiyorsanız dediğim gibi yorum backlinkler almaya çalışabilirsiniz, veya ilgili aramalar da çıkan sayfaların sahiplerine ulaşarak konunuzun linkini ücret karşılığı kendi sitelerinde ki konuların içine yüklemelerini vs. isteyebilir, sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını isteyebilirsiniz, yani bir nevi onları yalnızca o konu için paravan blogunuz haline getirebilirseniz ilk sıraya yerleşebilirsiniz.
Peki burada yorum yapan kişi adına normal kendi isminizi mi yazdınız?
Link olarak ise alt sayfanızın mı linkini verdiniz?