YÖK adlı üyeden alıntı:
Yükseköğretim kurumlarında aynı anda aynı düzeyde veya farklı düzeyde eğitim yapılması hususunda, 22 Eylül 2011, 10 Mayıs 2012 ve 27 Eylül 2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantılarında alınan kararlar ışığında ülkemizde bulunan yükseköğretim kurumlarında:
a) Aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılabilir,
b) Aynı anda farklı düzeylerdeki (önlisans, lisans ve lisansüstü) programlara kayıt yaptırılabilir,
c) Aynı anda örgün/uzaktan eğitim önlisans/lisans programı ile açıköğretim fakültelerinde ikinci üniversite kapsamında önlisans/lisans programına kayıt yaptırılabilir,
d) Aynı anda örgün/açıköğretim lisans/önlisans programı ile ÖSYS veya DGS sonuçlarıyla yerleştirilmek kaydıyla uzaktan eğitim önlisans/lisans programlarına kayıt yaptırılabilir, (Atatürk Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Sosyal Hizmet Programı Hariç)
e) Aynı anda örgün iki önlisans veya lisans programına kayıt yaptırılamaz.
Kaynak: https://yoksis.yok.gov.tr/SSS/swf/yoksss.swf?ucode=81 Soru ID: 99

Çoğu üniversite durumdan habersiz, önceden konuşmanız lazım. Yok filan derlere genel kurul raporları üniversitelre tebliğ edilir. Biraz bağırıp çağırarak ve dilekçelerle ilgili tarihlerin genel kurul raporlarının rektörlükten öğrenci işlerine gitmesini sağlayabilirsiniz.