Konuyu hortlattım farkındayım ama yeni konu açmak istemedim turşu isteyen var ise kargo ücretini öderseniz tadımlık gönderirim.Beğenirseniz devamını gönderirim
Bahsettiğiniz bu turşu ise tabi ki ;
hocam dün benim canım bunu bir çekti bak yemin ediyorum sana çıldırdım gece gece bulamadım sinir krizi geçirdim

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:53:20 -->-> Daha önceki mesaj 01:52:20 --
reis telefon ver hemen valla canım 2 gündür çekiyor kargo firmasını istediğin adrese yollarım ben sıkıntı değil
yapma bunu mübarek yapma

, sabah sabah canım en fenasından cekti
Maliyet + 3 TL falan olur hocam. Biber+sarımsak+domates+maydonoz+şişe+3 TL
Acilimi acisizmi hocam bende almayi dusunuyorum resime bakinca aklima geldi tatilde bir yerde yemek yerken meze olarak getirilmişti oda efsane bir tadı var.
acısı isteğe göre ayarlanır. Biberi biraz az koyulur. Hijyen konusunda da içiniz rahat olsun yapılırken videosunu falan da koyabilirim
Topçu dan mı bahsediyorsun, oranında bu ezmesi efsane
Hocam bu ezme değil sos diye geçer annem sürekli yapar kışın yemeklerin yanında filan süper gider bayada bir acılı olur. Daha önce hiç satıldığını görmedim.
Arkadaşlar o kadar canıma tak etti ki işin ustalarından tarifler aldım. en beğendiğim tarifi aşağıya yazıyorum. emin olun o kadar güzel o kadar iyi ki. hemde 2 gün içinde yemeye hazır.
Tarif gelsin
Gereklikler:
2.5 Kilo domates
1 kilo kırmızı biber
7-8 adet sarımsak tanesi
100 gr cin biber (BİM'de kavanozda satılıyor. Tombul acı biberde koyabilirsiniz)
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı Tuz
Maydanoz
Kavanoz
Yapılış:
-Domateslerin kabuklarını soyup robottan geçiriyoruz. Aynı şekilde kırmızı biberleride robottan geçirip domates ve biberi ve tuzu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Tencerenin ağzı açık şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tam suyunu çekmemesine dikkat edin ki kuru olmasın. Yaklaşık 1 saate tekabül ediyor. Arada bir karıştırın dibi tutmasın.
-Suyunu çeken harcımıza dövülmüş veya küçük doğranmış sarımsakları, küçük doğranmış cin biberlerini, sirkeyi ve sıvı yağı koyup 20-30 dk kadar daha ağzı açık şekilde pişmeye bırakıyoruz. Süre dolup kıvama gelince üstüne ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
-Sıcak suyla çalkalanmış kavanozlarımıza sosu sıcak bir şekilde dolduruyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirip güvenli bir yerde soğumaya bırakıyoruz. 7-8 saat sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve 2 gün sonra afiyetle yiyoruz.
---- Domatesleri sıcak suyda 5 dk bekletirseniz kabukları daha kolay soyulur.
---- Domateslerin sera domatesi değilde mevsim domatesi olması tadını güzelleştirecektir. En kötü ihtimalle salkım bahçe domateside işinizi görecektir.
---- Sosunuz kavanozdayken yağlı görünüyorsa biraz çalkalayarak veya karıştırarak yağı sos içine dağıtabilirsiniz. Yağ her zaman üste çıkar unutmayın.
---- Buzdolabında 6 ay kadar dayanır
---- Bu tarifteki miktarlarla yarım kiloluk 3-4 kavanoz dolmaktadır.
Afiyet olsun : )