Ersinco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, bir Domain ve küçük bir hosting paketi alarak Wordpress ile başlayabilirsin. Öncelik ile CNMRCN 'ye katılmaktayım. Hedefin kesinlik ile para kazanmak olmasın. Teknoloji blogları Türkiyede Elli bini geçik bir sayıda mevcut. Nerede ise bütün blogların alt yapısıda %85 oranında Wordpress çok ciddi bir sayı ve eklentisi çok. Şahsıma ait blog sitelerinde Wordpress kullanmaktayım. Sıralamada yükselme konusunda sıkıntı çekebilirsin. Hali hazır sıralamada 9. ve 10. sayfalarda ki siteler bile gece gündüz sürekli güncel paylaşım yapmakta. Benim tavsiyem teknoloji blogu tarzında değilde oyun blog tarzında olması daha mantıklı. Hedefini seçmende yardımcı olacak ise, teknoloji, yemek tarifi, oyun veya program bloglarını kafandan sil. Yok benim bir ekibim olacak 2,3 kafadar toplandık ciddiyiz dersen bu listediğim sektörlerde şansını deneyebilirsin. Yok benim amacım gerçekten para kazanmak diyorsan grafiğimde iyi dersen bir mikrefon alıp şansını Youtube üzerinden kanal açarak, Photoshop, İllustrator, Indesign gibi programlarını eğitmen düzeyinde olmasada son kullanıcının rahatlık ile yapabileceği çalışmalar paylaşabilirsin. Yeni başlayan kişiler genellikle 30 veya 50 makale hazırladıktan sonra para kazanmak istiyor ve direk reklam ağına katılmak istiyor. Sen bu tuzağa kesinlik ile düşme. Bu konular her zaman sabır ister sabırlı olmasını bil. Burda her konuda site sahipleri mevcut. Teknoloji, Moda, Yemek tarifi, Film, Müzik, Oyun, Haber siteleri gibi. Bir kısmı bu sektör ölü aman girme diyerek kendi platformundan seni uzaklaştıracaktır. Sana tavsiyem ihtiyaç halinde kullanıcıların girip bakabileceği bir platform'da blog oluşturman. Örneğin Sağlık blogu olabilir. Diş ağrısına ne iyi gelir diye bir kullanıcı aradığında senin sitene organik olarak gelecektir. Tabikide bu sektör ölü aman girme Şaka bir yana Sağlık sektörünü şimdi düşündüğümde aklıma geldi. Senin bu tarz blog açabilmen için öncelik ile tıp bilmen gerekir. Kullanıcıları yanlış bilgilendirmeyelim sonradan damağım şişti demesinler. Yani işin kısacası sen en iyi neyden anlıyorsan, paylaşımlarınıda özgün ve severek yaparsan hiç bir problem olmaz. Benim işim tasarım diyorsan yürür gidersin. Sabırlı ol her zaman elbet Adsense günleride gelir

Bu girişiminde başarılı olman dilerim ile
İlk önce bu kadar uzun yorumun için çok teşekkürler ben lisede bilgisayar bölümü okudum bu yüzden bilgisayar ve teknoloji üzerine yatkınlığım var o yüzden teknoloji demişitm haklısın teknoloji oyun bu tür şeyler cidden çok fazla ben şimdi girmiş olsam hiç bir şey yapamam. Daha çok araştırma Youtube işine girmesini aslında isterim fakat video upload kısmına gelince internetim biraz sıkıntı yaratıyor o yüzden hiç yt düşünmedim internetim yüzünden ama kişisel blog düşünebilirim.

Bir sorum olacaktı bu sadece sizin için değil bilgisi olanlarda cevaplayabilir şimdiden teşekkürler : bedava hosting ve domain sağlayan firmalarla başlasam olurmu yoksa sizce bloggerdanmı başliyim bloggerda başlasam o bilgilerimi daha sonra kendi hostuma geçirebilirmiyim ve son olarak kişisel blog olarak başlasam ve kendi makalelerimi yazsam sizce güzel olurmu güzel olurmudan kastım ilgi görürmü ?