Soruyu ben tam olarak anlamadım şöyle söyleyeyim:

Uzantı Farkları Açısından
teknoseyir.com ile teknoseyir.net farklı sitelerdir misalen, birinde blog şeklinde yayın yaparken diğerinde forum açabilirsiniz.

Subdomain Hususu
forum.teknoseyir.com ile teknoseyir.com ise aynı sitedir. Subdomain olarak açılan kısım daha farklı bir içeriğe sahip olmak zorunda değildir çünkü:

X ürününün incelemesini blogda yapıp, sorunlarını da forumda tartışabilirsiniz.

Sonuç itibariyle:

Foruma eklediğiniz Adsense suistimal edilmezse sorun yaratmaz bunun da çeşitli önemleri var diye biliyorum (en basitinde 1 ipe 1 reklam). Keza bunu siz uygulamasanız bile Adsense 1 ip örneğin hızlı bir şekilde 3 reklama tıklarsa bunu geçersiz tıklama etkinliği olarak tanımlıyor ( duruma göre değişir tabi).

Nasıl daha iyi olur?
Blog sitenizden forum sitenize link vermezsiniz riski ortadan kaldırırsınız. Çok isteyen Google aramalarında forumunuzu bulur zaten ya da içerik içinde link vermeden bahsedebilirsiniz.

Neden böyle yapayım dersiniz? Bir tane uyanık çıkar, x.com blogunda x.net forumunun ücretle eklenmiş linki bulunuyor der sıkıntı çıkabilir, bu ihbarı engellemek için.

El emeği göz nuru oldu sizden sonra merak edenlerin de işine yarar umarım.