Merhaba,
Üretimde bulunan montaj hatlarındaki çalışmaları planlayacak masaüstü bir program yazdırılacaktır. Aşağıda talep edilenleri yazıyorum. Lütfen fiyat, süre ve referans bilgilerini mail veya skype aracılığıyla gönderiniz.Detaylı bilgi için ekleyebilirsiniz. Skype: r10nboyt mail:
r10nboyt@gmail.com
- Excel'de ürün kodları ve bu ürün kodlarının dakika / adam performansları hazırdır. Tüm ürünlerin bilgileri buradan çekilecektir. Sonrasında yeni ürün çıktığında kullanılacak bu programa eklenecektir.
Örnek;
Ürün Kodu Kişi Sayısı Bitmiş Ürün
B128K 1 150 Adet
gibi.
- 2 çeşit çalışma saati var. Bu çalışma saatleri zaman zaman değiştirilebilir. Bu tanımlamayı yapabilecek bir alan olması gerekiyor.
Örnek;
1. Vardiya
08:30 - 10:30 Çalışma
10:30 - 10:45 Çay Molası
10:45 - 12:30 Çalışma
12:30 - 13:30 Yemek Molası
vs. vs. gibi
- Montaj hatlarının arttırılıp çıkarılabileceği bir alan olması gerekiyor. Tüm montaj hatlarındaki performans aynı. Dediğim gibi bu veriyi verilecek olan excelden çekebilecek.
- Ürün kodu, sipariş adeti, montaj hattında kaç kişinin çalışacağı, müşteri adı, açıklama kısımı ve sipariş no girildikten sonra bir çizelge üzerinde bu verileri gösterecek. Sürükle bırak mantığında çay molaları, yemek molaları ve araya sipariş koyma gibi durumlar olabilecek. Aşağıda gözümde canlanan çizelgeyi tasarlamaya çalıştım.
- Üretim planlamada bu siparişler girildikten sonra aşağıda montaj hattındaki arkadaşlar, bitiş süresinde ne kadar tamamlandığı girebilecekler.
Örnek;
B128 kodlu üründen 150 adet sipariş alındı diyelim. Bu sipariş üretim planlama tarafından bahsettiğimiz programa girilmiş olsun. Siparişin bitiş süresi bugün 12:15 de bitecek şekilde hesaplansın. Saat 12:15 olduğunda montaj hattındaki bir operatör "Sipariş tamamlandı mı ? Evet / Hayır " , tamamlanmadıysa " Kaç adet yapıldı ?" [ 148 ] şeklinde cevaplayabilsin.
-Tüm bu işlemler çalışma saati bittiğinde bir rapor halinde alınabilsin.
- Son olarak montaj hattında çalışanların siparişleri bitirmeleri için ne kadar zamanları kaldıklarını gösteren sabit bir ekran koymak istiyoruz.
Yukarıda bahsettiğim adımların görsel hale gelmiş şekilleri şu şekildedir;
Montaj Hattı

Genel Görünüm

Sipariş Ekleme

Zaman Planı Ayarlaması