_PatroN_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 6 yıldır mac os kullanıyorum.

Elbette Apple ürünleri fanı olduğum doğrudur ama, bu yapımı şu yorumu okurken benden uzak tutun lütfen.

Mac OS eveli linux'un ubuntu dahil çok sürümünü kullandım, ubuntu'nun esnek kullanıcı odaklı ui si yanına hiç biri yaklaşamaz ama, özellikle hem ubuntu hem mac os ui si harmanlanıp oluşturulan bir yapısı var elemntry os'un.

Evet mac os kullanıcısı iseniz masaüstüne klasörden ayrısını da yaratamazsınız

Daha fazla vereceğine gelirsek, uzun süre tecrübe ettiğime nazaran ki o zamanlarda bile beta iken, sistem oldukça yüksüz, makinayı zorlamayan çalışma mentaline sahipti.

Özellikle Luna stable sürümden sonra bu performans aralığı oldukça daha da iyileştirildi.

Çekirdek konusunda çok tecrübem yok ama,
Elbette dorumda Unix/ Lİnux geliştiricileri varsa daha teknik açıklama yapacaklardır ama Elementry os hem kullanım hem de performans açısından ham ubuntudan daha kullanışlı
Muhakkak kişisel kullanım tecrübeleri işi değiştirir. Ben de kullandım Linux'un pek çok türevini, Ubuntu'yu da yaklaşık üç, dört yıl kadar. Sonrasında, pişip Arch Linux'a geçtim örneğin. Söylediğim gibi bu biraz sizin ne istediğinize bağlı. Elementary OS, sizlere güzel bir tasarım istiyorsanız verebilir. Stabilizasyondan şüpheliyim. Ben örneğin, dilediğim tasarımları oluşturabilmek ve istediğim paketleri yüklemek için, boş bir kova istediğim için Arch kullanıyorum. Siz, tasarımdan yana olduğunuz için Elementary öneriyorsunuz.

Velhasıl, Linux zengin alan. Ancak sözümün arkasındayım. Dağıtımların birbirinden uçtan uca farklı olduğunu düşünmüyorum özellikle Linux'un Debian'ı tarafında.