"Masaüstüne bir şey atman yasak" diyen bir işletim sistemi Elemantary OS. Kaldı ki zaten Debian ve Ubuntu çatallaştırmasından oluşturulan, Ubuntu'nun taban olarak alındığı bir işletim sistemi. Pek tabii yorumunuz sizin için uygundur ancak ben Elementary OS'un Ubuntu'dan daha fazla ne verebileceğini pek anlayamadım.
Ben 6 yıldır mac os kullanıyorum.
Elbette Apple ürünleri fanı olduğum doğrudur ama, bu yapımı şu yorumu okurken benden uzak tutun lütfen.
Mac OS eveli linux'un ubuntu dahil çok sürümünü kullandım, ubuntu'nun esnek kullanıcı odaklı ui si yanına hiç biri yaklaşamaz ama, özellikle hem ubuntu hem mac os ui si harmanlanıp oluşturulan bir yapısı var elemntry os'un.
Evet mac os kullanıcısı iseniz masaüstüne klasörden ayrısını da yaratamazsınız
Daha fazla vereceğine gelirsek, uzun süre tecrübe ettiğime nazaran ki o zamanlarda bile beta iken, sistem oldukça yüksüz, makinayı zorlamayan çalışma mentaline sahipti.
Özellikle Luna stable sürümden sonra bu performans aralığı oldukça daha da iyileştirildi.
Çekirdek konusunda çok tecrübem yok ama,
Elbette dorumda Unix/ Lİnux geliştiricileri varsa daha teknik açıklama yapacaklardır ama Elementry os hem kullanım hem de performans açısından ham ubuntudan daha kullanışlı