Merhaba.
Bilgisayarın herhangi bir sorun olmaksızın yüksek ihtimalle Ubuntu'yu çalıştırabilecektir. Donanımlarını tanımayacağını düşünmüyorum, son yıllarda o iş kapanalı epey oldu ancak böyle bir durumdan emin olmak istiyorsan; Ubuntu'nun resmi sayfasında bir kara liste olacaktı; Ubuntu desteklemeyen donanımlar ile ilgili. Ufak bir araştırma ile bulabilirsin. Donanımların o listede değilse, rahat olabilirsin.
- PHP geliştirmek Windows'ta olduğu kadar kolay mı?
Genelde daha kolay olarak biliniyor.
- Kısa vadede android uygulama geliştirmeye başlamak istiyorum ve bunun için kullanabileceğim programlar nelerdir?
Bunun için kullanabileceğin pek çok düzenleyici mevcut ancak detaylı olarak bilgim yok. Sonuç olarak Android uygulamalarını geliştirebileceğini biliyorum ama.
- Kullanabileceğim editörler nelerdir? (Notepad++ benzeri veya daha iyisi)
Notepad++ kullanabilirsin Wine ile ancak, belki de onlarca daha iyi alternatifi var Linux tarafında bu IDE'nin. Ben örneğin uzun süre Sublime text kullandım, çok seviyordum renklendirmesini ve özelliklerini. Ancak, söylediğim gibi bu konuda çok çeşitli bir portföye sahip. Ubuntu Türkiye forumunda aşağıya bırakacağım anket, sana fikirler verecektir.
;;
https://forum.ubuntu-tr.net/index.ph...4778#msg304778 - Google Chrome kullanıyorum aktif olarak? Hangi tarayıcı aktif olarak kullanılıyor Ubuntu üzerinde?
Chrome var, kısaca popüler olan her tarayıcı var. Bunun yanında Chrome tabanlı Chromium bile var. Sana kalmış ne kullanacağın.
Gimp bir grafik tasarım programı, Lamp'ı ben de duydum ancak araştırmadım hiç, ne olduğu hakkında fikrim yok. Ubuntu'yu öyle çat diye sevmeyebilirsin. Bir alışma süreci illa ki olacaktır ancak Linux tarafına alıştıktan sonra muhtemelen bırakmak istemeyenlerden olacaksın. Bu sebepten elinden geldiğince sistemi boz, bozarak öğren. Onarması oldukça basittir zaten muhtemelen.
Bu konular için ayrıca Ubuntu Türkiye forumundan yardım alabilirsin. Daha tecrübeli insanlar mevcut.
Sevgiler.