Merhabalar, yarın ygs'ye giriyorum ve bu sene inşallah lise bitiyor. Üniversitede güzel bir bölüme gideceğimi sanmıyorum çünkü sağlık meslek lisesi att bölümü öğrencisiyim ve ygs lys konuları dersleri görmüyoruz okulda, aynı şekilde çalışmıyoruzda. Başarı beklemiyorum bu yüzden ygs den.
Yurtdışında üniversite okumayı düşünüyorum. Bir çok ülkeye baktım ve fiyatlar yüksek olanda var, düşük olanda var.
Benimle beraber gidecek bir arkadaşım daha var.
Şuan elimizdeki bilgiler;
Net bir bölüm belirleyemedim, dil için ilk sene hazırlık okumayı düşünüyorum.
Malta da 6-9 aylık dil kurslarına gidip ingilizce öğrenebilir, sonra (malta ab üyesi olduğu ve schegen sınırları içerisinde olduğu için) avrupanın diğer ülkelerinde üniversite okuyabiliriz.
Direk Macaristan'a gidip, Eotvos Lorand Üniversitesinde hazırlık okuyup, başka bir üniversitede bölüm seçerek gidebiliriz.(Bu üniversitede bölüm yok düzgün baktığıma göre)
Gidip oralarda yaşayan, okuyan, danışmanlık şirketinde çalışıp arkadaşımla bana önerilerde, tavsiyelerde ve hizmet verebilecek arkadaşlardan destek bekliyorum.
Bilgi almak istediğim diğer konu;
Yurtdışında üniversite okurken, Türkiye'den belediye,valilik,ya da direk devletten burs alabiliyormuşuz sponsor gibi destek açısından. Bu konularda da bilgisi olan varsa, bilgi verebilirse çok çok memnun olurum. Teşekkürler
Merhabalar hocam.
Yurtdışı eğitim paketi satan bir firmada çalışıyorum. Yunanistan'ın en prestijli üniversitelerine yerleştiriyoruz. Bildiğiniz üzere Yunanistan oldukça ekonomik bir ülke. Uçakla seyahatlar en fazla bir buçuk sürmekle beraber özel araba veya otobüsle gitmeye kalkarsanız en fazla 5 saat sürecektir. Yabancılıkta çekmezsiniz zaten orda

.
Üniversiteler;
Selanik Aristotle Üniversitesi
Atina Kapadistrian Üniversitesi
Selanik Sheffield Üniversitesi
Araştırdığınız taktirde bir çok dereceye girmiş üniversiteler. En güzel yanı ise oldukça uygun. Daha detaylı bilgi isterseniz 05380*93212*8 (şahsi numaram, yıldızları silin lütfen) bu numaradan bana ulaşabilirsiniz sizi ilgili departmana yönlendirebilirim