Sana öneri vereyim mi ekonomiden pek anlamam ama devletler insan gibidir bunu bilirim.
Şimdi senin gücün var çevren var silahın var. İstediğini yapabiliyorsun istediğin yere çökebiliyorsun. Gazoz kapagını düzeltip aha bu para deyip istediğini alabiliyorsun. Ve seve seve herkes sana ayak uyduruyor.
TL'nin değerinin artması için ülke dışından her türlü gazoz kapaklarının ülke sınırları içerisine girmesi gerekmekte. Bunun en maliyetsiz şekli ise bizim yaptığımız iş???
Ben daha önceden çoğu arkadaşıma belirttim. Türkçe web sitesi açmayın. Türkçe içerik üretmeyin. Neden?
Türkçe web sitesi açıp google reklamları ile para kazanmaya calısıyoruz. Google'ın dediğine göre 10 liralık tıklamanın 7 lirası sizin 3 lirası google'ın. Tabi ki bu yalan 10 liralık tıkın 1 lirası sizin 9 u google'ın.
Şimdi türkçe web sitesi türk firmalar reklam veriyor. Türk firmalar 10 lira google'ın irlanda hesabına ödeme yapıyor google irlandadan size 1 lira gönderiyor. Bu durumda ülkeden para çıkıyor.
Ancak ingilizce web sitesi yaptık ve ziyaretçilerimiz dünyanın her yerinden google yine 10 da 9 kazanmaya devam ediyor ama sizin web sitenize reklam verenler türk firmalar haricindeki herkes. Bu durumda ülkeye yurt dışından para girmiş oluyor. Ve ekonominin içerisinde o para çalışmaya başlıyor.
R10 web sitesinde 70 bin kişiyiz. Her birimiz ingilizce bir site açsak ve o siteler toplam aylık 10 dolar kazanırsa 700 bin dolar aylık ülkeye para sokmuş oluruz. 100 dolar kazanırsa 7m$ 1000 dolar kazanırsa 70m$ 10000 dolar kazanırsa 700m$.
Biz ortalama devam edelim. ülkeye her ay bugün başladığımız proje dahilinde 100milyon dolar soktuğumuzu varsayalım.
100 milyon dolar ülke içerisinde olmayan bir paraydı ve biz bunu yurtdışından gavurları severek getirdik.
Ekonomiden anladığım budur. Türk parasının dolar veya başka paralar karşısında değer kazanabilme mantığı budur.