Penguenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız bende yazılım mühendisliği düşünüyordum.Fakat bir kaç öğretim üyesiyle vs konuştuğumda ortak dedikleri şey bilgisayar mühendisliği % 90 yazılımdan oluşuyor.%10 donanım görülüyormuş bölümde.(Tabi bu istatistik üniversitelere göre değişebilir)

Bilgisayar mühendisliğinde göreceğin yazılım dersi sayısı 2-3 onlarda kağıt üzerinde olur, kendini geliştirirsen o başka. Yazılım mühendisliğinde göreceğin yazılım dersi sayısı de 2-3. Türkiye'de software ile computer engineering arasındaki tek fark adıdır.

O eğitim görevlilerinin sana yaptığı yorumlar, Türkiye'deki üniversitelerdeki eğitim seviyesini çok güzel açıklamış.. Bilmediğin gitmediğin birşey hakkında yorum yapmaktan başka hocaların b*r *** yediği yok.

Bilgisayar mühendisliğinde hele birde yaşlı eğitimcilerden oluşan bir kadro varsa vay senin haline. 30-40 yaş arası eğitimcilerden oluşuyorsa kadrosu kesinlikle koşa koşa oraya git. 40-50 yaş üzeri eğitimcileri olan hiç bir bilgisayar mühendisliği bölümüne gitme. Adamların kafaları eski geliştirmeye kapatmış oluyorlar hep.

Yazılım mühendisliğini hem Türkiye'de hemn yurtdışında okumuş biri olarak, Türkiye'de kesinlikle okunacak bölümler değiller. Başka bir bölüm seç, mimarlık, inşaat, eczacılık, tıp vs. Aksi halde ne birşey öğrenirsin, nede eline para geçer.