Google'da backlink nirvana sürecine girdiginde artık o tanıtım içinde sitenize link çıkışının olmasına gerek kalmadan direk markanız adınızın geçmesi yetecek '' bilgibilisim! ''
- iyi forumlar
Evet belki ilerleyen dönemde böyle olabilir. Ama böyle dahi olsa bu şekilde doğal olmayan çalışmaların önüne geçemezler. Şuan ki link dizayn mantığı gayet mantıklı aslında ama eğer dediğiniz gibi olsa o zaman da farklı stratejiler geliştirilir. SEO her zaman devam edecek sadece yöntemler değişiyor. Yazdığım yazıdaki backlink mantığı gibi
Sade güzel bi şekilde anlatmışsın eline sağlık. En azından gereksiz bilgi kirliliği içeren konulardaki gereksiz önerileri içermediği için begendim. Ne gibi? sosyal medya gibi. twitter hesapları açın, linkedin hesapları acın vs vs. bunlar tabi ki faydalıdır ama olmazsa olmaz değildir. Olmazsa olmaz olan backlinktir.
Bunu da tanıtım veya link diye ayırmadan söylüyorum çünkü tanıtım yazısı almak da 1 adet backlink kazanmak demektir. sadece farkı alakalı bir içerikten almıs olmak. onun da avantajı var dezavantajı var. Tanıtımda alakalı bi içerikten link almıs oluyorsunuz evet ama orda da link aldıgınız sayfanın(tanıtım yazısı url'i) PA, Pageflow ya da ne derseniz deyin adına pagerank juice değeri düşük oluyor. Sidebar linkte de içerik o kadar alakalı olmayabiliyor ama bu değerler cok yüksek aktarılıyor. Diğer detaylar gerçekten gereksiz.
Sosyal link denilen olay şu; google gerçekten inanın linkleri sosyal ya da değil; tanıtım ya da sidebar diye bile ayırmaz. Linkin çıktığı sayfanın değerlerine, içeriğine ve senin anchoruna bakar. Sosyal medyada linkin tıklanma oranı diğerlerine göre yüksek oldugu için ordan gerçekten hit de gelirse işte o zaman ekstra bi etkisi oluyor bu muhakkak. ama bunu linkedinden 5 tane aldım, facebook'tan 5 tane aldım vs vs diye ayırmaya gerek yok. içeriğinizle ilgili sayfalarda/sosyal hesaplarda gerçekten tıklama alacak şekilde paylaşım yaptırırsanız fayda görmek için yeterli.
Öncelikle yazıyı beğendiğiniz için teşekkür ederim. Çok fazla yazarak kendini ifade edebilen birisi değilim ama elimden geldiğince yazıyorum. Ve notta da paylaştım tekrar yineliyorum buraya veya siteye hiçbir şekilde uyduruk şeyler yazmıyorum neyi denemişsem ve ne ile başarılı olmuşsam onları yazıyorum. Bu yöntem tamamiyle bir çok çalışmada sorunsuz ilerliyor.
Tanıtım yazısı olayını da tekrardan şöyle özetleyeyim. Asıl olay aslında bir sitenin en güçlü sayfalarından link almaktan geçiyor. Footer veya sidebar link alımı yaptığınız zaman en güçlü sayfalardan almış oluyorsunuz. Ama tanıtım yazısında bu durum söz konusu değil.
Kısaca 5-6 güçlü link = 30-35 tanıtım yazısı orta düzey. Bir de şöyle bir durum var link ile 1,5 - 2 ayda kafaya geliniyorsa tanıtımda 3 - 3,5 ayda geliniyor rekabetli sektörde benim gözlemim