Kardeşim diye hitap etmek istiyorum, mahsuru yoksa...
Ben yaklaşık üç yıl önce blogger hesabımla, içimi internete dökmeye başladım...
Bu süre zarfında, google webmaster araçları, ufak tefek seo bilgileri öğrendim.
Host, domain nedir bilmiyordum, var sen düşün...
Daha sonra .com sitem olsun istedim, daha gelişmiş bir şekilde, bildiğim veya yeni öğrendiğim bilgileri blogger'a değil de siteme aktarayım istedim.
Bunun en kolay ve geliştirilebilir yolu olan wordpressi öğrenmeye başladım.
Bir gün kafama esti, aldım domaini ve hostu, yazmaya başladım. 50 makale oldu, 100 makale oldu...
Reklam alayım da host masrafı falan çıksın dedim, başvurdum reddetti, başvurdum reddetti, başvurdum reddetti. 8-9 kere başvurdum! Reddetti(adsense). Sonra sıkıldılar sanırım, bir şekilde kabul edildim.
Günlük 0,01 TL ya kazanıyor, ya kazanmıyordum.
Yazılarım 150 küsur olduğunda, arkama baktım, ne gelen var, ne giden... Kimse girmiyor, kimse bakmıyor. (Zaman ayırarak yapılan bu uğraşın bir geri dönüşü olmalıydı, olmadı...)
3-5 ay bıraktım siteyi, yazmayı.(Ayda bir, bazen iki yazı yazdım)
İki ay önce baktım, günlük ziyaretçi sayım 400-500'e dayandığı günler olmuş. Adsense hesabıma baktım, günde 0,10 TL - 2,00 TL arasında değişen gelirim var, içinde 40-50 TL birikmiş.
Hostumu yeniledim, yeni yazılar yazmaya başladım, gündemi takip ettim.
Şu an geldiğim noktada ilk yılın domain ve host parası çıktı. Hobi olarak gördüğüm, iyi geri bildirimler aldığım bu iş, maddi ve manevi olarak tatmin etmeye başladı.
Şimdi aklıma bişey geldikçe yazıyorum. Bazen birşey gelmiyor, makale satın alıyorum...
Kısacası çarkı döndürüyorum.
İnternet mecrası topal. Ha diyince yürümüyor. Bir yılın ardından, bunu anladım...
Bu işe gireceksen, sıkılma, yılma. Yaz, çiz, zaman ayır. Kısacası "Azimle s*ç, betonu del" kardeşim...