resimler gizli değildir.
Vurmayın hemen izah edeyim
Wordpress sisteminde bir yazı girerken bu yazı içerisinde öneçıkartılmış görsel olarak kullandığınız resim, attachment şeklinde yazıya bağlanmaktadır. Yani bu resim bu yazıya ait şeklinde ilişkilendirilmektedir.
Öne çıkan resmi yazınızdan gözükmemesi için temanızdan kolayca kaldırabilirsiniz.
Buraya kadar anladığınızı var sayıyorum. Önemli olan bundan sonrası...
Yazı içinde illa resmin bir görüntüsü olacak diye bir durum söz konusu değil.
Resimleri google'ye sitemap göndererek kolayca index içine aldırtabilirsiniz.
Ya da yazı içinde bir noktaya resmin adresini otomatik olarak link verebilirsiniz.
Böylelikle google de resimlerinizi indekslemesinde bir problem olmayacaktır...
Bunu da anladığınızı düşünerek devam ediyorum;
Şimdi önemli olan iş burada başlıyor.
Bunun için hotlink resim yönlendirme koduna ihtiyacınız olacak. Çalışma mantığı da şu şekilde olacak.
Eğer arama motoru görsellerinden bir ziyaret geliyorsa resmin attachment sayfasına yönlendirme olsun. Yani otomatik bir yönlendirme sistemi. Hal böyle olunca resme görüntülemek isteyen kişi resim linkine değil, resmin bağlı olduğu sayfaya gidecektir.
Dikkat edilmesi gereken mevzu sadece arama motoru trafiğinden ziyaretleri bu şekilde php ile çözmeniz gerekiyor...
Aslında bazı pluginler bunu zamanında yapıyordu. Fakat çok fazla insan bu plugin yüzünden manuel spama girdi.
Bu durumda yazacağınız php nin çok ama çok fazla önemi var. Sakın ola piyasada bulunan hotlink pluginlerini filan kurmayın sitenize. Direkt olarak manuel spama giren çok fazla kişi var bu forumda.
Mesela benim bir WP wallpaper sitem var. Bir hintliye 300 dolar karşılığında bu kodu yazdırmıştım siteme özel. 110 bin küsür resim var. Bende bu şekilde bir yönlendirme kodu kullanıyorum ve 7 aydır herhangi bir sıkıntı yaşamadım henüz. Görsel ağırlıklı sitenizin hitlerini %80 arttıran bir durumdur. Fakat aynı zamanda google yi bir şekilde suistimal etmektir. Tehlikelidir...
Ama işin özü budur. Konuyu açan arkadaşın bahsettiği durum da direkt olarak budur. Yani konu içinde resmin gösterilmesi ya da gizlenmesinin hiçbir etkisi yoktur olaya.
Tekrar tekrar söylüyorum hotlink koruması çok tehlikeli bir iştir. Komple sitesi uçan arkadaşlar da söylediklerimi zaten destekleyecektir...