Merhaba.
Siz gitmek istiyorsunuz ama gitmek istediğiniz ülkeler sizi isteyecek mi? Demek istediğim her ülkenin şartları farklılık gösteriyor. Bildiğim kadarıyla örneğin ABD doğrudan vatandaşlık için 200.000$ teminat istiyor. (evlilik vs. yapmazsanız) Tabi tek şartları bu değildir. Şimdi 3 kişi gideceksiniz şartlar daha da değişken olabilir. ABD anlatıldığı kadar "özgürlükler" ülkesi değildir. Çalışma şartları oldukça zorludur. ABD'ye gidip gelenler çok olmuştur bilginiz olsun. Orada yaşamaya devam eden arkadaşımda var, gidip geri dönen de. Sizin yerinde olsam ABD'yi ilk tercih olarak asla belirlemem.
Uzaklık önemli değilse Avustralya veya Kanada için başvuru koşullarını araştırmanızı öneririm. Avustralya iklimsel olarak Türkiye'ye göre biraz farklılık gösteriyor olsa da yaşam standartı oldukça yüksek bir ülkedir. Hak ve özgürlük konusunda da Avrupa'yı aratmaz.
Avrupa'dan Norveç ve Finlandiya araştırma yapabileceğiniz ülkeler. Eğer seküler bir aileniz varsa bu saydığım ülkelerde uyum sorunu yaşamazsınız. Bu saydığım ülkelerden Finlandiya hariç diğer ülkelerde yaşayan tanıdıklarım var. Onlar yıllar önce gitti ben kaldım. Siz aileniz ile birlikte gidebileceğiniz şanlısınız. Ben ailemi bırakmamak için gitmedim.
Bol şanslar.