Özellikle son günlerde olanlardan sonra ailemle birlikte ciddi ciddi Türkiye'den gitmeyi düşünmeye başladık. Çekirdek bir aileyiz, annem babam ve ben. Amerika ya da Finlandiya vb. iskandinav ülkeleri düşündüğümüz alternatifler arasında. Öncelik yaşam standartlarının yüksek olması ve özgürlük, demokrat bir yapı.

Gelir düzeyimiz ortalamanın üzerinde diyebilirim. Üniversiteyi yeni bitirdim ve iş hayatına girmeyi planlıyordum ama artık yurtdışında bir düzen kurarım diye düşünüyorum. (İngilizcem var) E-ticaret işleriyle de uğraşabilirim. Tabi bunlar düşünce aşamasında.

Annem kamuda çalışıyor ve emekliliğini isteyecek. Babamın emekli olmasına da kısa bir süre kaldı. Bunların üzerine ben de internet üzerinden veya olanaklara göre çalışmayı planlıyorum. Hazırda paramız var zaten, sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.

Not: Konuyu siyasetle bağdaştırıp vatanını seven, vatanından gitmez gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim. Hayat benim hayatım, kimseye hesap verecek değilim. Siyasi bir konu açmıyorum. Sadece fikirlerinizi almak istiyorum. İlla benim gibi düşünen vardır. Sonuçta bir suç işlemiyorum ya da kimsenin hakkını gasp etmiyorum.

Görüş belirten arkadaşlar ülke ve nedenleriyle birlikte yazarsa sevinirim. Bu yönde düşüncesi olan arkadaşlar da varsa ortak konu altında bilgi ve fikirlerimizi paylaşabiliriz. Aynı şekilde yurtdışına yerleşmiş arkadaşlar da ikamet ettikleri ülke hakkında iyi/kötü yönleri ve avantajları/dezavantajları yazarsa çok mutlu olurum.

Teşekkür ederim.