hzmhzm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Bir sitem var ve ben bu siteme subdomain açmak istiyorum. Subdomain, normal sitemdeki konulardan bağımsız değil sitedeki bir kategori gibi. sitem konusunda googleda iyi denebilecek bir sıralamada. Subdomain açtığımda istiyorum ki arama sonuçlarında subdomain.domain.com ve domain.com ikisi de gösterilsin. Böyle bir şey mümkün mü?

Yani subdomain.domain.com a yapacağım çalışma ile ilk sayfaya çıkarmak istiyorum, domain.com zaten ilk sayfada. İkisini birlikte ilk sayfaya taşımam mümkün mü yoksa google ikisini aynı site gibi algılayıp sadece birisini mi arama sonuçlarında gösterir.

İşin karmaşık kısmına geliyorum. Başka bir sitem dava var (örneğin bbb.com) Konusu açmak istediğim subdomain.domain.com ile aynı. subdomain.domain.com açtığımda google nezdinde yeni bir site olacağı için ben bu bbb.com sitemi 301 ile subdomain.domain.com sitesine yönlendirmek istiyorum bu sayede yönlenmeden sonra subdomain.domain.com otomatik olarak bbb.com sitesinin sıralamasına gelecek. ( bu arada bbb.com en iyi sitem olup sıralamada tüm kelimelerde 1. veya 2.) Şimdi olayı toparlıyorum.

domain.com sitemden -----> subdomain.domain.com diye alt domain açtım
bbb.com sitemi ----> subdomain.domain.com sitesine 301 ile yönlendirdim

domain.com zaten ilk sayfada var. sonuç subdomain.domain.com sitesinin de ilk sayfada yer alıp almayacağını merak ediyorum. google ikisini bir site yerine koyarak aramada yalnızca birini mi çıkarır yoksa ikisi birbirinden farklı siteler diyerek ikisini de kendi gücü oranında arama sonuçlarında gösterir mi?

Çok Kafam karıştı benim okurken, örnekle açıklamak için editliyorum. Olay tamamen örnektir.

oyuncak. com diye sitem var bebek.oyuncak. com diye subdomain kurmak istiyorum. bebek. com zaten bana ait ve ilk sırada. bebek. com sitemi bebek.oyuncak. com sitesine 301 ile yönlendirmek istiyorum böylece bebek. com un sıralamasını alsın istiyorum. he bu arada oyuncak. com da bebek ile ilgili aramalarda ilk sayfada. ama bir bebek. com değil

bu işlemleri yaptığımda google arama sonuçlarında bebek.oyuncak. com ve oyuncak. com aynı anda yer alır mı?

bir örnek daha verebilirim
Hocam subdomain ana domainden bağımsız olacağından dolayı ikisininde sıralamada çıkması mümkündür. Mesela google'ın blogspot.com sitesinin düşünün. Bir sürü alt domaini var ve aynı içeriğe sahip siteler aynı sayfada listelenebiliyor.