netkoLiX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç kasın olmadığı için sorun çıkıyor.
1.77 boya 79 kilo nedir yahu
1.78 boy, 90 kilo kapı gibiyim.
tabii yağ oranı %13...
senin ilacın spor yapmak.
benchpress sehpası ve dumbel almaktan başla.
squat, dumbel, bench çalış.
haftada üç gün spor yap.
karbonhidrat olarak günde 100 gramdan fazla tüketme.
günlük olarak alman gereken 600 gram tavuk.
sabah kahvaltısı önemli değil, öğlen ve akşam mutlaka tavuğu 300-300 bölerek yemelisin.
kısacası spor....
21 yıllık güreş hayatımda ki A milli takımda görev aldım ama ilk defa bir sporcudan sabah kahvaltısı önemli değil diye duyuyorum

Hocam özür diliyorum ama çok yanlış bilgi veriyorsun arkadaşa. EN klas sporcuların bile sabah kahvaltıları altın değerindedir kim demiş kahvaltı olmasa da olur? Sen hangi profesyonel sporcunun (diyet zamanlarında bile) kahvaltısız gün geçirdiğini gördün!

Kas ile alakası yok durumun, durum metabolizmanın ters hareket etmesinden kaynaklanıyor. Adama 600gr tavuk demişsin neye göre kime göre? Ara öğünü nerede bunun ?

300 - 300 yerine 3 öğünde 200 200 200 şeklinde alır sporcular.

Konuyu açan arkadaşım,

Diyetisyene falan gerek yok, canan karataymış falan hikaye. Biz senelerce müsabakalardan önce okadar kilo aldık, verdik. Hiçbirinde diyetisyenmiş diyet kitabıymış vs yapmadık. Diyet kişiye özeldir, 100 kilo adamın yapacağı diyetle senin yapacağın diyet aynı olmaz. Azıcık araştırmak lazım, çünkü ülkemizde 1 2 sene spor yapan kendisini bu işin ilahı görür herkese idman programı beslenme yazar.

Öncelikle yaptığın iş nedir? Günde nekadar hareket halindesin? Vücudun yattığı yerde kaç kalori harcıyor? bunun gibi birçok etken var bunları öncelikle çıkaracaksın.

Pirinç içerisindeki şekerden dolayı tavsiye etmem, bulk döneminde sporcular kullanır (kilo alma dönemi)

Spor salonu olmazsa olmaz diye birşey değil ama yaparsan elbette sporun her dalını öneririm.

Ciddi anlamda kalori yakmak için tempo YÜZME öneririm. Bayır yürüyüşleri orta tempo.

Onun yerine temiz beslenme bulgur, greçka (kara buğday) öğünlerinde olabilir. Proteinler vücudun yapı taşıdır, kesinlikle kilonuzun en az 2 katı kadar gram hesabına vurup protein almalısınız.

75 kg biriyseniz 150gr protein alabilirsiniz.

Boş vaktinde skype gel didik didik irdeleyelim, eğer spor yapacaksan sana ona göre yol göstereyim.

Özür dilerim ama bilmeyen kişiler konuda boş konuşup adamı yanıltmasın. 1.5 yıldır sakat olmama rağmen 84kg %10 yağ oranımı koruyorum, 2 ay oldu antrenmanlara başlayalı sabahları kahvaltısız evden çıkmam. Lütfen kahvaltı altındır kahvaltısız gün geçirmeyin, en kötü 1 tam yumurta salatalık domates zeytin peynir kepekli ekmek vb tüketin 1 dilimde olsa. Hani bize kalsa yulaf, yulaf kepeği vb şeyleri yapın.

Bak ben kahvaltıda 6 yumurta ile 50gr yulaf kepeğini çırpıyorum kasede, hafif zeytinyağında onu pişiriyorum azıcık tarçın ve zencefil atıyorum içine metabolizma hızlansın diye harika oluyor. Beslenme konusunda yaratıcıyım iştahın yoksada ona göre yönlendiririm rahat yiyebileceğin türde yemek yapılır.

En kral sporcular bile diyette olsun bulk dönemi olsun sabah aç karınla kardiyo yapsalar bile idman sonu gelip kahvaltısını yaparlar.

1 öğünde 200 250gr dan fazla et tüketmemelisin çünkü gereksiz, vücut fazla proteini tek seferde sentezlemez onun için prof sporcular günde 5 6 öğün beslenirler 3 ana 3 ara öğün olarak bölerler yediklerini, vücut rahat sindirebilsin.

Şeker kullanımınız varsa 6 gün off 1 gün on şeklinde şeker tüketin. Yani haftanın 1 günü şeker kullanabilirsiniz ondada bokunu çıkarmadan hafif bir tatlı olabilir kan şekerini dengelemek için. Daha yazılacak çok şey var,

Beslenme, antrenman programı, steroid hormon, aklına gelebilecek neye takılırsan danışabilirsin. Güreşçiyim ama 3. kademe fitness antrenörlük belgemde var yani

Spor = Sağlık

Bunu sakın unutma, her ne olursa olsun haftanın en az 3 günü spor. Vakit yok demeyin sakın evde bile yapabilirsiniz.

Sevgiler.