seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
genel konuşmayalım yalnız. adam gibi bir otelde işe başlarsanız hiç bir şey olmaz. sektörde 5 yıldır beraber çalıştığım personeller var, Steward'ı komisi garsonu hepsini tanıyorum. hiç biri de ne bir şikayet etti ne de işlerini bırakıp gittiler.

Antalya'da rahat çalışmak zor. Otellerin çoğu (kendisi ispat edememiş) her şey dahil sistemdeler ucuza hizmet vermek için bir yerlerden tasarruf etmeye çalışıyorlar; bu tasarruf da önce personelden başlıyor ne yazık ki.

Size tavsiyem yazlık bölgedeki otellerden uzak durmanız. Aynı görüntüyü bir Sheraton'da, Ritz Carlton'da, Rixos'da yaşamazsınız. Bunlar ismi olan oteller. İsmi yeni duyulan ancak personele bakışı konusunda sıkıntı yaşamayacağınız oteller ise 5 yıldızlı şehir otelleridir. Yazlık bölge yerine şehir otellerine yönelin. Deniz kum güneş bu gidişle zaten bitecek gibi duruyor, şehir otelinde yerinizi sağlama alırsanız, ileride aç kalmazsınız.

Son bir tavsiye olarak, 5 yıldızlı tek oteli olan otellere değil, şirket bünyesinde birden çok oteli olanlara yada turizm dışında başka sektörlerde boy göstermiş firmaların otellerine girin.
yemin ediyorum, birgün otele almanyadan gelmiş bir türk kadın geldi, yanımızda otel müdürüne "ben bu kadar otel gezdim, bu otel kadar personeli çalışkan otel görmedim" dedi. ama patronun karısı sağolsun, bize etmediği hakaret kalmıyordu. ve işten çıkarken nedenini sorduklarında "ben köle değilim" dedim.

kaytarmayan iyi eleman bulmuşsun, kaçırmamak için elinden geleni yapacağına birde çocuk gibi azarlayıp, işten atmakla tehdit ediyorsun. sanki işten çıkınca açlıktan öleceğim.