Bir yorumda ben yapayım belki bir faydam olur. Bakın arkadaşlar bir kenarda birikmiş paranız var ise direk krediye girip kat tapulu daire alıp 10 yıl borca strese girmek yerine şöyle yaparak ev sahibi olabilirsiniz.

Bu söylediğim ortalama 70.000 ile 100.000 tl nakitti olanlar ve istanbulda yaşayanlar içindir. Bu arada 70 bin nakittin yoktur ama 45bin vardır 25 bin ihtiyaç kredisi ile bu farkı kapatabilirsiniz.

Neyse benim tavsiyem şu yöndedir: Toprak tapulu kelepir satılan ev kovalıcaksınız yani kelepirden kastım ölü para olacak diye birşey yok ederinin biraz altında zemin kat olabilir 1+1 olabilir yani istanbulun neresinde olursanız olun en kötü ev bile 800 tl üstü kiraya gidiyor böyle bir evi aldığınızda bekara veya öğrenciye 800 tl kiraya verdiğinizde sizde daha iyi bir evde 1000 tl ye araştırıp orta seviye güzel bir evde kiraya çıkabilirsiniz bu durumda hem eviniz her geçen gün değer görür sizde kiradan gelen para ile bedavaya sayılacak şekilde kendi eviniz gibi kiraya çıkmış olursunuz yani kiraya her ay 1000+ para ayırmak zorunda kalmazsınız bilmiyorum izah edebildim mi söylediklerim tecrübe ile eşittir umarım yorumum iyi anlayan ve ev sahibi olmaya niyet etmiş kişilere fayadalı olur.