wave adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Yazılımcıyım(Full Stack Web Developer) ve sürekli bir iş'de çalışıyorum, arta kalan zamanlarda kendi e-ticaret yazılımı mı geliştiriyorum. Körelmiş Google bilgilerimi gerçek anlamda deneyimleyerek tazelemek istediğim için böyle bir hikayeye girişmeye karar verdim. Bu hikayenin ilerleyen zamanlarında da Adsense kazancı oturmuş bir site elde etmeyi ve edindiğim deneyimleriyse daha sonra farklı şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Adsense ile çok sıkı fıkı bir geçmişim yok. Kısaca bahsedecek olursam 2006 yılında kankimle İngilizce driver indirme sitesi kurduk, tüm yazılımı bana aitti ve düzenli bir kazancı vardı sonrasında ihtiyaçdan dolayı sattık. Bir daha girişimlerim olsa da üşengeçliğimin baş göstermesinden dolayı uğraşmadım. Fakat sürekli freelance olarak esnaflara site yaptığım için seo konusunda küçük sitelerde bazı tecrübelerim var sonra bunları birleştirip bir projede kullandım ve ciddi oranda bir başarı alındı yani ads/seo'da orta derece bir çaylağım diyebilirim.

Üst tarafta bahsettim gerçi ama tekrarlamak istiyorum.
Hazır şeyleri(Wordpress, All in seo, Google XML Sitemap, Pinger vs.) kullanmayı seven birisi değilim. O yüzden yazılım dahil, tüm özellikleri kendim kodlayacağım ve bunu zamana yayacağım yani bir anda hepsini geliştirmeyeceğim. Bakalım görelim sıfırdan başlayınca ve geliştikçe zaman içerisinde ne oluyor ve nasıl gidiyor.
Yaptığım yada yapacağım bazı şeyler anlamsızca gelebilir fakat deneyimlemek adına bence çok güzel bir başlık olacak.

Sıfırdan başlamak yerine hazır oturmuş site mi alsam diye çok düşündüm bazı arkadaşlarla da görüştüm ama bu sefer gerçek bir deneyim yaşayamayacaktım ve o yüzdende sıfırdan başlamaya karar verdim. Neden diye soran olursa söyleyeyim, meraktan

Ne yaptımsa, ne ettimse herşeyi paylaşacağım biraz değil baya uzun soluklu olacak o yüzden sıkılma ihtimaliniz var, bilginize

Ayırdığım bütçe konusuna gelecek olursak, net olarak belirlediğim bir tutar yok ama aylık maksimum 250tl'ye kadar çıkacağım. Makaleleriyse şimdilik kendim hazırlamayı düşünüyorum.

13-07-2016 ( İLK GÜN )
- Sektörü daha önce belirlemiştim ve araştırırkende 6 7 tane anahtar kelime belirledim.
- Sektöre dair genel bir alan adı seçtim ve kayıt ettim. Aramalarda sık rastladığım sitelerin alexa'sıyla sitenin içine eklenen makalelerin başlık yapısından harman yaparak alan adını seçtim. ( 28 TL )
- Şu aşamada biraz gereksiz gibi ama siteyi sağda solda barındırmak daha sonra da taşımak istemiyorum o yüzden daha rahat hareket edebileceğim Türkiye(Radore) konumlu bir vds sunucu satın aldım. 2 tane de ücretsiz IP'si varmış, diğer IP'yi belki daha farklı değerlendiririm ( http://goo.gl/xgyx5L SSD-2 paketi aylık 30 TL )

Temmuz ayı harcaması: Domain(28TL) + VDS(30TL)

Şuan bir kaç hazırlık yapıyorum onları bitirince de bu mesajı güncelleyeceğim.
hayırlı olsun.
kolay gelsin.
imzamdaki site ile adsenseyi 2.denemede aldım.
biraz gayret ve özverili çalışma ile olmayacak yoktur.