constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
+ olarak benden gençlere abi tavsiyesi. Siz siz olun üniversiteymiş, şuymuş buymuş diye askerliği ertelemeyin. Mutlaka bir an evvel gidip gelin. Hatta 4 yıllık fakülte değil de 2 yıllık yüksek okul okuyacaksanız önce askere gidin sonra üniversite okuyun. Emin olun daha rahat edersiniz. Ben uzattığıma bin pişmanım ama var bunda da bir hayır.
Aynen bende 30 yaşında askere gittim ve şırnak silopi de 172.zh tugayda görevimi yaptım. Üniversite uzatmaktan vs dolayı hep salladım askerliği. Benden tavsiye yaşınız geldiği an bir an önce yapıp çıkın belli bir yaştan sonra askerlik sıkıntı. Asker de en önemli şey; herşeyi biliyorum ayağına yatmayın ve çok da saf olmayın. orta karar takılın. Ben hem s1 yazıcısıydım hemde çavuş olarak yaptım. kendi bölüğümde kendi devrelerim üst devrelerim hepsini hesaplayınca ortalık çavuş kaynıyordu zaten. Ben kolluk tutmadan vs olabildiğince kaytarmaya çalışıyordum. Bölük astsubayım bana ne emmeye geliyorsun ne gömmeye hep kaytarıyorsun sorumluluklarından derdi cin gibisin felan derdi hatta Ne kadar az sorumluluk alırsanız o kadar rahat edersiniz. Orada memur gibisin. Yazıcı gerçekten ilk başlarda güzel gelebiliyor hatta bazen havası bile olabiliyor ama en üst devre olana kadar tüm işler sana yaptırıldığı için resmen s.kiliyorsun. Büyük yerler de çavuşluk da uğraştırıcı. 80 kişilik bölüğü içtimalara götürürken, hizaya sokarken zorlanıyorsun. Üst devreler alt devreden emir almaktan gocunur talimatlarını dinlemez. Sıranın arkası paso kaynatır susturamazsın zaten genelde hepsi üst devre veya teskereci olur. Aynı şekilde yat içtimaları sıkıntı oluyor. Yani kolluk tutmakta ugrastırıcı. En güzeli sıradan basit er/asker olup 2 saat kule nöbeti tutup yatagına yatmak