Daha önce bir çok sektörde bir çok site için (Domain değişimleri dahil buna!) 301 işi yaptım. WP den özel yazılıma, özel yazılımdan hazır CMS sistemlere, URL farklılıkları olsun yada olmasın bir çok deneme yaptım. 301 işini doğru yaparsan sorun olmayacaktır ama altta verdiğim nota dikkat et!

Kodlaman PHP veya ASP fark etmez. ".htaccess" veya "web.config" farketmez nasıl istersen nasıl kolayına gelirse öyle 301 çek ama şu şekilde yap;

- İlk olarak eski sitedeki "/konu/" olayı yenisine "/KATEGORİ/konu/" şeklinde 301 çek. Zaten konu sayın azmış.
- Kategori düzenini de yukarıda ki şekilde yap.
- İletişim vb sayfalarını da yukarıda verdiğim gibi yap.
- Yeni domaine geçiyorsan bunu Google amcaya bildir.
- Aynı domain içinde yapıyorsan bildirim yapamayacaksın zaten. Sub domaine vs yaparsın ama aynı domain içinde olmaz.

Not: Kesinlikle SEO konusunda bir zarar görmezsin ama asıl nokta backlinklerin olacaktır. Backlinklerinde kalite linkler varsa olumsuz yönde biraz etkisi olacaktır. Ama oradan gelen ziyaretçi açısından herhangi bir sıkıntın olmayacak zaten 301 çektin ve aynı konuya yine gelecektir. Kısa süre içerisinde de linklerin Google sıralamalarında yerini almış olacaktır.

Kolaylıklar dilerim.